Te folosești des de mașină? Află acum ce schimburi sau reparații poți face singur!

,

Pentru mulți dintre noi mașina a devenit o necesitate, o unealtă importantă în desfășurarea activităților zilnice, un bun de care cu greu ne putem lipsi. Chiar dacă avem o mașină nouă sau una mai veche, în timp, din cauza folosirii constante, uzura își va face simțită prezența, iar unele elemente vor trebui reparate sau schimbate în totalitate. De cele mai multe ori, indicat este să ducem periodic mașina la service pentru a-I face testele necesare care să ne ateste că aceasta se află în condiția necesară pentru a fi atât noi, cât și ceilalți participanți la trafic în siguranță atunci când ne deplasăm. De asemenea, dacă problema pare a fi una mai complicată, rezolvarea acesteia trebuie să se producă tot într-un service autorizat, de către specialiști în domeniu.

Ce poți schimba de unul singur?

Chiar dacă este indicat să duci mașina la verificări periodice, iar unele schimburi și majoritatea reparațiilor trebuie făcute de mecanici, există unele lucruri pe care le poți face și singur. Rezolvarea individuală a unor probleme apărute din senin, de exemplu o pană, sau schimburi impuse de schimbarea anotimpului necesită cunoștințe minime și unelte rudimentare.

1. Roțile

Roțile, mai exact cauciucurile, sunt cele care se schimbă cel mai des, în funcție de anotimp și de condițiile meteo specifice.

Totuși, uneori pot apărea situații neprevăzute care impun schimbarea pe loc a roții. Te poți afla, de exemplu, într-o zonă izolată, unde poți găsi cu greu pe cineva care să te ajute. Iar în această situație este important să acționezi cu calm pentru a-ți putea continua drumul în siguranță. Procesul este unul destul de simplu, trebuie să slăbești puțin prezoanele, să ridici mașina din partea în care se află roata pe care trebuie să o schimbi, iar după ce așezi în loc roata de rezervă și strângi prezoanele, lași mașina înapoi pe roți și poți continua drumul. Trebuie să folosești, de asemenea, și un obiect pe care să îl pui la una dintre roți pentru a împiedica mișcarea acesteia. La schimbarea anotimpului trebuie, de asemenea, să schimbi anvelopele în funcție de condițiile meteo. Pentru a-ți ușura munca, poți avea două seturi de roți, un set pentru vară și unul pentru iarnă și să le schimbi între ele când situația o impune. De aceea, important este să achiziționezi cauciucuri de vară, dar și de iarnă, de la anvelino.ro. Pe lângă cauciucuri, trebuie să cumperi și seturi de jante.

2. Filtre de polen

Filtrele de polen reprezintă componente care fac parte din sistemul de climatizare a mașinii. Acestea se găsesc sub capotă, către parbrizul mașinii, iar rolul lor este acela de a împiedica pătrunderea bacteriilor și agenților patogeni în interiorul mașinii tale. De aceea, important este să schimbi periodic aceste componente pentru a-ți asigura calitatea și confortul mașinii tale. Acestea sunt două la număr și se află poziționate în două cutii special concepute pentru ele, iar schimbarea lor este ușoară. Trebuie doar să știi pentru ce model de mașină le achiziționezi pentru a fi sigur că se potrivesc.

Prin urmare, există unele modificări pe care le poți face singur mașinii tale, dar, nu trebuie să neglijezi faptul că aceasta trebuie verificată periodic și de mecanici. Cel mai important aspect de care trebuie să ții cont este acela al siguranței tale și a celor dragi.

 

Sursă foto: pexels.com

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Patriarhul Kirill, promisiune uluitoare pentru rușii care pleacă la război: ,,Acest sacrificiu spală toate păcatele”

Poliţist bătut în Cluj: Colegii agentului au tras focuri de armă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cine e femeia de 56 de ani însărcinată cu copilul fiului ei. Gestul care a stârnit reacții controversate pe internet: „Ești o femeie bolnavă”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies