Tara in bucate: Fabulos arata masa de Craciun pregatita de gospodarii nemteni de la poalele Ceahlaului! Cum se traieste Sarbatoarea Craciunului intr-un decor de basm

De la Ignat si pana de Anul Nou, satul romanesc imbraca straie de sarbatoare.

Larma facuta de guitatul porcilor si de latratul cainilor este, de fapt, glasul traditiilor neaose. Gerul, zapada si bucatele bune fac din lumea satului un magic univers de celebrare a Craciunului. Bucuria Nasterii Domnului, tradusa in obiceiuri de cand lumea, va este adusa in continuare de George Mihai, intr-o editie speciala a rubricii Tara-n Bucate.

Fabulos arata masa de Craciun si rupt din basme pare varful Toaca, imbracat in straie de iarna. Am poposit in sanul uneia dintre acele familii din Moldova strasnic antrenate in taina ospetiei de-a lungul ultimilor ani, in care au primit in casa lor de oaspeti de la talpa Ceahlaului mii si mii de musafiri.

In pragul Sfintelor Sarbatori, gospodarii nemteni au randuit toate bucatele traditionale, s-au pregatit de primirea turistilor si a colindatorilor, au transformat traditia sacrificarii porcului intr-un spectacol de savoare si au potrivit, prin sufletul lor bun, ca si vremea de afara sa respire parfum de sarbatoare:

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate