SURSE: Se taie aceste pensii! Decizia luată chiar acum de Guvern

,
talon pensie

SURSE: Se taie aceste pensii! Decizia luată chiar acum de Guvern

Guvernul a decis să taie anumite pensii din România. Iată ce categorie de români va fi afectată.


In articol:

Potrivit ultimelor informații venite pe surse din cadrul PNL, Guvernul a decis luni, 4 iulie, impozitarea pensiilor speciale. 

bani

Guvernul a decis să taie anumite pensii din România.

[Sursa foto: PixaBay]

Se taie aceste  pensii! Decizia luată chiar acum de  Guvern

PNL a precizat că nu s-a opus niciodată impozitării acestor venituri, iar Ministerul de Finanțe a fost informat recent să vină cu o formulă aplicabilă pentru această măsură.

„Am cerut Ministerului de Finanțe să vină cu o formulă aplicabilă pentru supraimpozitarea pensiilor speciale. Este o temă falsă, PNL nu s-a opus niciodată în coaliție supraimpozitării pensiilor speciale. Să vină MFP cu o variantă clară.

Tot ce depășește salariul președintelui sa fie impozitat- pensie specială. În PNRR se prevede eliminarea pensiilor speciale”, au transmis surse liberale pentru Capital.ro.

În luna iunie a acestui an, PSD a propus supraimpozitarea pensiilor speciale. Această idee a fost susținută și de liderul UDMR, Kelemen Hunor.

De asemenea, liberalii prezenți la discuții spuneau nu au respins ideea supraimpozitarii pensiilor speciale, dar că există o problemă cu propunerea PSD, care nu este „coerentă”.

Mai mult, Ciolacu a declarat că este nevoie de o analiză în privința unei eventuale supraimpozitări a pensiilor speciale, pentru că este incorect ca pensia să fie în unele cazuri mai mare decât salariul.

„E incorect să ieşi la pensie şi să ai venituri mai mari decât când ai avut în activitate. Acolo, părerea mea este că trebuie venită cu o impozitare de peste 90%. Să facem o analiză, să vedem pe categorii, sunt pensii speciale, pensii ocupaţionale. E incorect ce s-a întâmplat în aceşti 30 de ani.

Nici excepţiile n-au apărut din senin, nu le-a visat vreun parlamentar. Ele sunt rodul unor influenţe pe o perioadă de 30 de ani în care toată clasa politică s-a implicat şi acum a venit momentul adevărului – cu aceste crize suprapuse, când trebuie să facem ceva. Facem sau nu facem? Depinde cum vrem ”, a spus șeful PSD.

„Niciunde în lumea asta, decât în România, cineva când iese la pensie câştigă mai mult decât a avut în activitate. Eu n-am auzit de ceva mai nesustenabil sau mai incorect”, a adăugat Ciolacu.

Vicepremierul Kelemen Hunor a propus impozitarea pensiilor speciale la un nivel raportat la indemnizația președintelui României, încât să nu mai existe pensii de 70.000 de lei.

În acest context, Kelemen Hunor  a sugerat ca pensiile mai mare decât indemnizația președintelui să fie impozitate cu 99% pentru valoarea care depășește salariul șefului statului.

„Atunci nu se mai pune problema de constituționalitate. Parlamentarii nu ajung, militarii nu ajung la această sumă. Mie îmi plac abordările nuanțate, nu îmi plac abordările populiste. Am spus în coaliție să abordăm corect problematica și să facem un lucru just”, a spus el.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Preschimbare permis auto 2022. Care sunt actele necesare și cât costă înlocuirea permisiului de conducere expirat

S-a stabilit data la care va încoronat oficial Regele Charles al III-lea

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Preț benzină și motorină miercuri, 5 octombrie 2022: Unde găsești azi benzină la prețul de 6.45 lei/litru! Stațiile peco cu cele mai mici prețuri la carburanți

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies