Sultana Safiye, o venetiana care a schimbat soarta Imperiului! Iata cum arata aceasta in realitate si cat de bine seamana actrita Hulya Avsar cu cea care a trait intre anii 1550-1619!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 14 mar 2017, 16:16

Sultana Safiye a avut o relatie de prietenie cu Regina Angliei Elizabeth I, de la care a primit in dar o pisica alba in semn de apreciere.

Conform istoricilor, Sultana Safiye s-a nascut in 1550, la Venetia si a purtat numele de Sofia Baffo. Aceasta provenea dintr-o familie nobila care i-a oferit o educatie aleasa. La varsta de 12 ani, in timpul unei calatorii, corabia pe care se afla a fost atacata de corsarii turci si astfel tanara a ajuns in piata de sclave din Istanbul, iar de acolo, in haremul imperial.


La fel ca Sultana Safiye si Regina Elizabeth I are o poveste de viata impresionanta.
Elizabeth I a fost regina a Angliei si a Irlandei din 17 noiembrie 1558 pana la moartea sa in martie 1603. A fost fiica lui Henric al VIII-lea al Angliei si a lui Anne Boleyn, care a fost executata la nici trei ani de la nasterea lui Elizabeth. Iata unul dintre portretele acesteia pastrate in timp:

 


„Nu cred că le-am umilit nici pe ele pentru rating. Pur și simplu, așa s-a întâmplat”. Ce părere are Adriana Bahmuțeanu despre momentele în care a folosit cuvinte dure la adresa unor persoane publice

Adriana Bahmuțeanu, în perioada în care a lucrat în televiziune, a avut contact cu mai multe persoane. Cu unele dintre ele, aceasta nu a reușit să lucreze așa cum și-a dorit, motiv pentru care, în unele situații, a reacționat verbal mai violent.

Cookies