BAREM PSIHOLOGIE BAC 2022, sesiunea august septembrie. EDU.RO: Ce subiecte au picat la Psihologie și cum se corectează

Author: Andrei Ionescu

Subiecte BAC 2022 psihologie, sesiunea de toamnă

Sursa: Shutterstock

SUBIECTE BAC 2022 psihologie, sesiunea de toamnă. Proba de psihologie este cea de a treia probă a sesiunii de toamnă de la BAC 2022. Iată subiectele și baremul EDU.RO.

SUBIECTE BAC 2022 psihologie, sesiunea de toamnă.

Astăzi are loc ultima probă scrisă de la Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă. Este vorba despre proba E.d), proba la alegere a profilului și specializării.

Dacă cei de la profilurile tehnice au avut de optat între Fizică, Chimie, Informatică și Biologie, candidații la BAC 2022 sesiunea de toamnă care au absolvit profilurile de liceu umanist, teologic, sportiv, militar sau artistic au avut de ales între Geografie, Logică şi argumentare, Psihologie, Economie și Filosofie.

SUBIECTE BAC 2022 psihologie, sesiunea de toamnă. SUBIECTELE la psihologie

SUBIECTE BAC 2022  psihologie, sesiunea de toamnă. Subiectele la proba de psihologie de la Bacalaureat 2022 vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației,  edu.ro  și pe  kanald.ro.

Citeste si: Ce elevi vor da de două ori admitere la liceu. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul în urmă cu scurt timp

După ora 15:00 va fi publicat atât pe site-ul Ministerului Educației, EDU.RO, cât și pe site-ul nostru și baremul de corectare de la proba de psihologie, iar candidații vor putea astfel să își evalueze lucrările, să compare răspunsurile pe care le-au dat cu cele din model.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Barem BAC 2022 Psihologie, sesiunea de toamnă

Reguli pentru proba de Psihologie de la BAC 2022 toamnă

Reguli BAC 2022 psihologie, sesiunea de toamnă. Proba de Psihologie, probă la alegere a profilului, începe tot la ora 9:00, aceeași oră la care au început și examenele de luni și marți de la Bacalaureat 2022. Luni a avut loc proba de limba și literatura română, iar marți a avut loc proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie). 

La fel ca și în cazul celorlaltor probe, aceleași reguli trebuie respectate și de către candidații la proba de psihologie. 

Citeste si: SUBIECTE GEOGRAFIE BAC toamnă 2022. Cerințele de la profil uman- Filosofie, Logică, Economie, Psihologie sau Sociologie

Ei vor trebuie să fie în sală la ora maxim 08:30, în caz contrar neputând susține proba și fiind declarați RESPINȘI la proba respectivă. La ora 09:00 este deschis plicul ce conține subiectele la proba de PSIHOLOGIE de la BAC 2022, apoi subiectele le sunt oferite candidaților pentru rezolvare. Din momentul în care toți candidații au primit subiectele aceștia au la dispoziție 3 ore pentru a le rezolva. Pe parcursul desfășurării examenului, candidații sunt supravegheați audio-video.

BACALAUREAT 2022 toamnă reguli: Ce trebuie să respectați pentru a nu fi eliminați din examen

 • Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.
 • Lucrările scrise pot fi elaborate într-un interval de lucru de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme și desene vor utiliza numai creion negru.

Citeste si: Se fac schimbări importante pentru elevi în anul școlar 2023-2024! Elevii claselor a VIII-a nu mai sunt obligați să dea Evaluarea Națională. Bacalaureatul suferă și el schimbări

Vacanță februarie 2023 pe județe: Cât timp vor sta elevii acasă și în ce perioadă? Primele școli care intră în așa-numita vacanță mobilă
 • Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
 • Beneficiază de prelungirea timpului de lucru alocat, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.
 • Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a Bacalaureatului.
 • Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
 • Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.
 • De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice tip de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
 • În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Calendar Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă 

 • 16 august 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
 • 17 august 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
 • 18 august 2022 Proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă
 • 19 august 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă

Citeste si: Ministerul Educaţiei, despre profesorii care fac meditaţii cu elevii lor: "Este interzis prin lege"

 • 22 – 23 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 24 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 25 august 2022 Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 26 și 29 august 2022 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
 • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
 • 1 – 2 septembrie 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 3 septembrie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Surse: edu.ro

 

 


Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în Munții Apuseni, în locul în care odată se afla satul Geamăna, care a fost înghit de apa otrăvită, provenită de la cariera de cupru.

Cookies