STIREA ZILEI: Presedintele Traian Basescu poate fi suspendat doar daca la vot se prezinta 50% plus unul dintre alegatori VIDEO

STIREA ZILEI: Presedintele Traian Basescu poate fi suspendat doar daca la vot se prezinta 50% plus unul dintre alegatori VIDEO

Curtea Constitutionala a validat suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Astfel, Crin Antonescu este acum presedintele interimar al Romaniei. Astazi portile de la Cotroceni s-au deschis si inchis de mai multe ori. Traian Basescu a predat stafeta.

Traian Basescu a plecat cu zambetul pe buze de la Cotroceni si le-a facut din mana jurnalistilor. A mers apoi la sediul de campanie unde a stat ore bune.

In timp ce USL-ul se bucura de victorie, PD-L blameaza deciziile luate in acesta perioada. Soarta lui Traian Basescu ramane in mainile roamnilor, care pe 29 iulie se vor prezenta la vot. Curtea Constitutionala s-a pronuntat in privinta referendumului.

Daca USL-ul dorea ca Traian Basescu sa fie demis cu jumatate plus unul din totalul de voturi exprimate, Curtea Constitutionala le da planurile peste cap. Presedintele suspendat poate fi demis numai daca la urne se prezinta 50 % plus unul dintre alegatori. Asta ar insemna 9 milioane de oameni, iar din acestia ar trebui ca peste jumatate sa voteze pentru demitere. Pentru referendumul din 29 iulie se vor cheltui 95 de milioane de lei, echialentul 21 de milioane de Euro.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate