STIREA ZILEI: Demiterea presedintelui, mai dificila decat se asteptau liderii USL VIDEO

Demiterea presedintelui, mai dificila decat se asteptau liderii USL

Flancat de noii presedinti ai Camerei Deputatilor si Senatului, presedintele Traian Basescu isi face aparitia in Parlament. Stie ca i se pregateste cea de-a doua suspendare, asa ca incearca sa fie jovial. Doar are experienta demiterii din 2007!

In plen, senatorii si deputatii il asteapta. O intrebare este pe buzele tuturor: oare ce va spune Traian Basescu? Dar pana la discursul presedintelui, sa aflam motivele suspendarii. Cererea de suspendare ii cam plictiseste pe alesi, asa ca fiecare isi ocupa timpul cum poate cat este citit documentul de 17 pagini.

Nici presedintele nu pare prea impresionat de ceea ce aude. Asa ca isi face de lucru: mai noteaza cateva idei, mai vorbeste la telefon, se mai intinde in fotoliu, si mai arunca o privire catre cei care il vor plecat de la Palatul Cotroceni. Odata citita cererea de suspendare, vine randul presedintelui sa isi spuna parerea, in aplauzele sustinatorilor democrat liberali. Presedintele a venit si cu propuneri in Parlament, nu doar cu atacuri.

"Acum va respect, as vrea sa fie si corecte cererea de suspendare o sa va respect de doua ori daca organizati referendumul pentru reducarea numarului de parlamentari si parlament unicameral", a spus Traian Basescu.

Inainte sa plece, presedintele le-a promis celor care ii cer suspendarea ca va veni si maine in Parlament. Odata plecat seful statului din sala de plen, a inceput scandalul intre putere si opozitie. In zadar au incercat democrat liberalii sa obtina constituirea unei comisii de ancheta in cazul suspendarii presedintelui.

Maine dupa-amiaza va fi batalia finala pentru suspendarea presedintelui. Situatia din tara naste reactii internationale. Ministerul de externe francez cere Guvernului condus de Victor Ponta sa "respecte valorile democratice si statul de drept". Criza politica ne arde, insa, la buzunare.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate