Un grup de cercetatori americani si australieni au gasit o modalitate de a desprinde proteinele care se alipesc atunci cand ouale sunt gatite, rezultand oua in forma lichida.
"Da, da inventat o metoda pentru a 'desfierbe' un ou de gaina", a declarat biochimistul Gregory Weiss. "In lucrarea noastra am descris un dispozitiv pentru separarea proteinelor, care le permite acestora sa se rearanjeze".
Cum are loc minunea? Simplu: oamenii de stiinta au fiert un ou timp de 20 de minute, la 90 de grade Celsius, apoi au adaugat uree, un compus chimic gasit in urina, pentru a- l transforma in lichid. Ulterior au folosit o centrifuga pentru pentru a lichefia albusurile si a le aduce in forma naturala.
"Noul proces dureaza cateva minute", a marturisit Weiss.
Noua metoda va reduce costurile de fabricatie ale tratementelor pentru cancer si va accelera cercetarea in domeniul biologiei.
Citește si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare