Stii cum sa mananci corect legumele? Vezi pe care trebuie sa le consumi crude si pe care sa le fierbi

Stim ca intotdeauna te-ai intrebat care este cea mai buna modalitate de a consuma fructele si legumele pentru a maximiza continutul lor nutritional.

Raspunsul nu este unul usor, avand in vedere ca multe dintre alimente contin mai multi nutrienti cand sunt gatite, in timp ce altele se consuma crude. Iata cum sa mananci corect unele dintre cele mai comune legume:

Ceapa - se mananca in stare cruda. Obtii mai putina allicina o daca gatesti. Cu toate acestea, contine si quercitina, care are proprietati anti-inflamatorii si care creste in intensitate daca ceapa este gatita. Asa ca pune-l la cuptor pentru doar cinci minute. Gatit mai mult isi va pierde toti nutrientii.

Broccoli - se mananca in stare cruda. Caldura dezactiveaza o enzima care iti curata ficatul de carcinogeni. Broccoli, varza, conopida, vintele sunt exemple bune de legume care pot fi mancate si gatite.

Ridichiile - se mananca in stare cruda. Mai mult de 30% din nutrientii benefici creierului se pierd prin gatire.

Cititi continuarea pe kfetele.ro.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate