Stații de încărcare a mașinilor electrice București. Unde sunt plasate punctele de alimentare

,
masini electrice

Stații noi de încărcare a mașinilor electrice vor fi amplasate în București

[Sursa foto: PixaBay]

Adinistrația Străzilor împreună cu Compania Municipală Energetica Servicii București au colaborat pentru a face în București încă 40 de stații de încărcare a mașinilor electrice.

Cele 40 de stații sunt pentru încărcarea mașinilor electrice și hybrid plug-in, iar acestea vor fi amplasate până în anul 2025.

Citeste si: Noua perioadă de înscriere pentru RABLA CLASIC și RABLA PLUS 2022. Cum poți să obții bani de la stat pentru o mașină nouă

Unde vom găsi stațiile de încărcare a mașinilor electrice

masini electrice

Unde putem găsi noile stații de încărcare a mașinilor electrice

[Sursa foto: PixaBay]

În urma unui protocol de colaborare dintre Administrația Străzilor și Compania Municipală Energetica Servicii București, Primăria Capitalei va înființa, 40 de stații de încărcare pentru mașini electrice și hybrid plug-in în parcările patronate de municipalitate, până în anul 2025.

Compania Municipală Energetica Servicii București va asigura bucureștenilor stațiile de alimentare și dotările necesare specifice funcționării acestora. Aceste stații vor putea fi găsite în spațiile puse la dispoziție de Administrația Străzilor. Zonele în care acestea vor fi găsite sunt:  Piața Amzei, Piața Victoriei, Piața Alba Iulia, Piața Constituției, Piața Revoluției, Universitate, Bucur Obor, Rahova, Sala Palatului, Primăria Municipiului București, Bd. Aviatorilor, Bd. Timișoara, Bd. Iuliu Maniu, Bd.

Schitu Măgureanu, strada Mendeleev, Calea Moșilor, Calea Plevnei, Splaiul Unirii, parcajele Eva, Lido, Gara de Nord, Maria Rosetti și Lipscani.

Aceste spații sunt puse la dispoziție de Administrația Străzilor, însă acestea nu vor fi în apropierea locurilor de joacă pentru copii, a spațiilor verzi sau a locurilor în care traficul rutier poate fi afectat sau unde vizibilitatea celorlalți participanți în trafic să fie redusă.

Citeste si: Noi reguli pentru șoferi! Poți rămâne fără carnet dacă nu respecți interdicțiile. Se introduce semnul de circulație Bike Box

Patru din cele 40 de stații vor avea putere mărită

masini electrice

Patru stații din cele 40 vor avea puterea mărită

[Sursa foto: PixaBay]

Majoritatea stațiilor de încărcare  vor avea o putere instalată de 44 Kw, cu excepția a patru astfel de puncte care vor dispune de 72 Kw. Aceste stații vor fi găsite pe Bd. Aviatorilor, Universitate, Piața Alba Iulia și zona Primăriei Municipiului București.

Proiectul face parte din strategia Smart City, iar acesta a demarat încă din anul 2018, potrivit unui document al Companiei Energetică. Chiar dacă acset proiect a demarat în anul 2018, procedura de achiziționare efectivă a stațiilor de încărcare a fost contestată la Curtea de Apel București și la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Citeste si: Mașina s-a despicat, pur și simplu, în două. Momentul cumplit al accidentului din Cluj, în care Bogdan şi-a pierdut viaţa, surprins de camere

Surse: adevarul.ro, newslist.ro 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Horoscop weekend 1-2 octombrie 2022. Primul weekend din luna octombrie le aduce zodiilor surprize de proporții

Daniel Ghiță s-a dezlănțuit: Pesta porcină e o afacere de miliarde, care bagă în faliment fermierii români!

Horoscop weekend 1-2 octombrie 2022. Primul weekend din luna octombrie le aduce zodiilor surprize de proporții

Ce inseamna un ceas automat sau cu cuart? Afla avantajele si dezavantajele

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies