SPECTACOL ASTRONOMIC. Planetele Jupiter, Mercur si Venus, VIZIBILE cu ochiul liber pe cer

,
SPECTACOL ASTRONOMIC. Planetele Jupiter, Mercur si Venus, VIZIBILE cu ochiul liber pe cer

Cele trei planete pot fi vazute cu ochiul liber formand un triunghi rar pe bolta cereasca.

Incepand cu 26 mai, pe cer se pot vedea cu ochiul liber, stralucind, planetele Jupiter, Mercur si Venus intr-o configuratie care are loc odata la foarte multi ani. Cele trei planete formeaza un triunghi in partea de vest a boltei ceresti. Fenomenul poarta denumirea de conjunctie Jupiter- Mercur- Venus.

Potrivit descopera.ro, o conjunctie tripla a planetelor este un fenomen foarte rar. Acest eveniment a avut loc ultima oara in mai 2011 si nu se va mai repeta pana in ianuarie 2021.
Spectacolul astronomic poate fi urmarit seara pe cer pana saptamana viitoare. Venus este cea mai luminoasa dintre cele trei planete, fiind urmata de Jupiter si, apoi, de Mercur. Planetele au putut fi observate aproape de orizont, spre vest, pe cerul de seara.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Calendar Ortodox 7 martie 2021. Ce mari Sfinti sunt praznuiti in aceasta zi!

Adrian Năstase critică PSD pentru modul în care face opoziție: 'E în hibernare. Aşteaptă să câştige alegerile în 2024 ca o pleaşcă'

Cum arată soția celebrului Valeriu Gheorghiță? Este extrem de frumoasă. Detalii neștiute despre coordonatorul campaniei de vaccinare

Calendar Ortodox 6 martie 2021. Ce mari Sfinti sunt praznuiti in aceasta zi!

Tradiții și obiceiuri. De ce merg finii la nași de lăsatul secului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies