Spalatul pe maini, cel mai EFICIENT MIJLOC de preventie a bolilor VIDEO

Spalatul mainilor, cel mai EFICIENT MIJLOC de preventie a bolilor VIDEO

Pentru a indeparta miile de microbi de pe maini e important sa stim sa ne spalam corect.

Simpla trecere a mainilor pe sub jetul de apa nu e suficienta, trebuie sa folosim si sapunulsi sa frecam mainile cel putin 20 de secunde. Si asta nu e tot! Gestul trebuie repetat la fiecare 3-4 ore. Numai asa putem tine bolile la distanta. Spalatul pe maini este cel mai simplu act de sanatate si previne peste 90 % dintre bolile cu transmitere a microorganismelor, raceala sau gripa

Din pacate, statisticile arata ca numarul celor care stiu cum si cat de des trebuie sa ne spalam pe maini e destul de mic. Chiar si cei care cunosc ABC-ul igienei la perfectie, uita uneori sa faca treaba ca la carte. Unii parinti si bunici, nu spala temeinic mainile celor mici, din dorinta de a-i cali. Cred ca astfel organismul copiilor va crea anticorpi. Total gresit, este raspunsul doctorilor. In realitate, nu fac decat sa deschida o cutie plina cu boli.

Insa chiar si atunci cand prin preajma nu se intrezareste niciun grup sanitar care sa va permita accesul catre o chiuveta, exista solutii. Gelurile antibacteriene sau servetele umede va pot fi de folos. In concluzie, spalatul minutuios al mainilor de mai multe ori pe zi repezinta cel mai simplu, dar si cel mai sigur gest care ne tine la distanta de boli.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate