Soţia lui Volodimir Zelenski, mesaj cutremurător după ce ruşii au distrus un spital de copii şi o maternitate: „Ucid în mod flagrant civili”

,
Olena Zelenska

Soţia lui Volodimir Zelenska, mesaj cutremurător după ce ruşii au distrus un spital de copii şi o maternitate

[Sursa foto: BBC]

Olena Zelenska, soţia lui Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj după ce rușii au distrus un spital de copii şi o maternitate din Mariupol.


In articol:

Armata rusă a bombardat un spital de copii şi o maternitate în oraşul asediat, Mariupol, din sud-estul Ucrainei. Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a arătat imaginile dezastrului și a transmis un mesaj.

Olena Zelenska

Olena Zelenska a transmis un mesaj după ce rușii au distrus un spital de copii şi o maternitate.

[Sursa foto: BBC]

Citeste si: Emoționant! Un bărbat din Ucraina și-a pierdut toată familia din cauza bombardamentelor, dar a reușit să-și salveze pisica de sub ruine

Soţia lui Zelenski, mesaj cutremurător după ce ruşii au distrus un spital de copii şi o maternitate

Miercuri, 9 martie, armata lui Vladimir Putin a distrus un spital de copii şi o maternitate în oraşul Mariupol, din sud-estul Ucrainei, informează Primăria Mariupolului, conform BBC.

Olena Zelenska a postat pe reţelele sociale imagini cutremurătoare cu dezastrul pe care l-au făcut soldații ruși în oraşul Mariupol.

Citeste si: Un spital de copii din Mariupol a fost bombardat de armata rusă! ONU: „Puneți capăt vărsării de sânge acum”

"Este un videoclip terifiant, dar încă nu putem vedea ce este mai rău.  Nu știm câte mame și copii au fost uciși și răniți. Cerem NATO să  închidă spaţiul aerian.  Cerem ca așa ceva să nu se mai întâmple niciodată, dar nu suntem auziți. Avioanele inamice ucid în mod flagrant civili", transmite Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

 

Ucraina a acuzat, miercuri, Rusia că a încălcat încetarea focului pentru a împiedica evacuarea a sute de mii de civili prinşi în oraşul Mariupol, unde Crucea Roşie a descris condiţiile drept ”apocaliptice”, relatează Reuters.

”Mariupol. Atac direct al forţelor ruse la maternitate. Oameni, copii se află sub dărâmături. O atrocitate! Cât va mai fi lumea complice în ignorarea terorii? Închideţi în acest moment spaţiul aerian! Opriţi crimele! Puterea e în mâinile voastre, dar se pare că vă pierdeţi umanitatea”, a afirmat preşedintele Volodimir Zelenski pe Twitter.

Citeste si: Războiul Rusia-Ucraina s-ar putea extinde. Ar putea fi atacată Odesa atât dinspre Marea Neagră, cât și dinspre Transnistria

De asemenea, soția lui Volodimir Zelenski, Olena, a făcut apel la presa internațională să spună ce se întâmplă în Ucraina

„Fac apel la toată mass-media onestă din lume! Spuneţi acest adevăr teribil: invadatorii ruşi ucid copii. Şi ei o fac deliberat, trag pentru a ucide, pentru a ne îngenunchea, pentru a împiedica ajutorul umanitar. Arătaţi-le femeilor rusoaice – spuneţi-le ce fac fiii lor în Ucraina! Arătaţi-le aceste fotografii femeilor rusoaice – bărbaţii voştri, fraţii, compatrioţii ucid copii ca ai voştri! Şi voi sunteţi responsabile personal de moartea fiecărui copil ucrainean pentru că vă daţi consimţământul tacit pentru aceste crime ”, a scris Olena Zelenska. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Un bărbat a instalat o cameră ascunsă în bucătărie. Șocant! Ce a descoperit

Un primar PNL a tăiat panglica unei capele mortuare: Va fi pusă la dispoziția tuturor!

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Rușii din Crimeea au început să părăsească peninsula, după ce mai multe explozii au fost raportate în zonă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies