Șoferii vor fi amendați cu sume usturătoare de peste 40.000 de lei dacă mai fac asta! Despre ce este vorba

,
Amenzi

Șoferii vor fi amendați cu sume de peste 40.000 de lei dacă mai fac asta! Despre ce este vorba

[Sursa foto: PixaBay]

Șoferii care își vor mai parca mașinile pe plajă, diguri și faleze vor fi amendați cu 40.000 de lei, conform unui proiect de lege.


In articol:

Șoferii care își vor mai parca mașinile pe plajă, diguri și faleze vor fi amendați cu 40.000 de lei, conform unui proiect de lege.

Șoferii vor fi amendați cu sume de peste 40.000 de lei dacă mai fac asta! Despre ce este vorba

Proiectul de lege de la Senat vizează modificarea OUG nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere. Se propune creșterea semnificativă a amenzii ce poate fi aplicată în cazul celor care intră cu mașina pe plajă.

amenzi

„Circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze, cu excepţia locurilor anume destinate în acest scop sau pentru intervenţii operative” va fi penalizată cu amenzi cu sume cuprinse între 20.000 [Sursa foto: PixaBay]

„Circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze, cu excepţia locurilor anume destinate în acest scop sau pentru intervenţii operative” va fi penalizată cu amenzi cu sume cuprinse între 20.000 și 40.000 pentru persoanele fizice, după ce proiectul de lege va fi aprobat.

Citeste si: Lovitură cruntă pentru utilizatorii WhatsApp! S-au dat amenzi usturătoare! Ce nu trebuie să faci niciodată când trimiți mesaje

La momentul actual, se dau penalizări cu amenzi între 500 și 1.000 de lei. Privind faptul că amenzile se pot achita în maxim 15 zile de la momentul primirii procesului verbal, măcar jumătate din minimul amenzii, cei care vor fi surprinși, acum, că intră cu mașina pe plajă, achită amenzi de maximum 250 de lei.

Creșterea amenzilor pentru conducerea sau parcarea mașinilor pe plajă a fost propusă deoarece amenzile actuale nu încurajează aceste maniere.

Citeste si: Lovitură pentru șoferi! O nouă lege îi poate lăsa fără permis pentru 30 de zile. Apare un nou marcaj rutier!

Formatorii proiectului de lege consideră că, „prin achitarea acestor sume, contravenientul nu conştientizează gravitatea faptelor săvârşite şi consecinţele acestei fapte şi nici nu este motivat să respecte obligaţiile legale ori să ia măsuri pentru intrarea în legalitate sau pentru prevenirea apariţiei acestor incidente în viitor”, potrivit avocatnet.ro.

 

Citește-ne pe
Citește și:

GOOGLE, amendă de 500 de milioane de euro în Franța. Care este motivul pentru care motorul de căutare a fost sancționat?

VIDEO| Angela Merkel: 'UE trebuie să-şi rezolve disputele prin discuţii, nu prin decizii judecătoreşti'

Dezastru pentru Dan Bittman! S-a aflat motivul real pentru care este împotriva restricțiilor și a vaccinării. Informația care îl distruge

Veste proastă pentru românii care își petrec vacanța pe litoralul românesc. Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă această regulă

Raluca Turcan, adevărul crunt despre veniturile pensionarilor din România: ”Au avut profund de suferit...” La ce trebuie să se aștepte românii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies