Soferi, atentie la pompa! Schimbari importante cu privire la carburantul auto

,

Incepand cu 12 octombrie, sistemul de etichetare al carburantilor auto va fi modificat.

Astfel, benzina va primi simbolul E, urmat de numar, intr-un cerc; la motorina va fi simbolul B, urmat de un numar intr-un patrat, iar pentru carburantii alternativi, codul specific acestora va fi incadrat intr-un romb.

Etichetele vor fi plasate in imediata apropiere a gurii de alimentare, in manualul vehicolului, in benzinarii, pe automobilele nou-produse si la toate magazinele de vanzare auto.

Pentru benzina, etichetele vor fi E5 (cu cifra octanica 95 sau 98 si cel mult 5% etanol), E10 (cu cifra octanica 95 sau 98 si 10%

etanol) si E85 (cu 85% etanol, pentru vehicule compatibile cu acest tip de carburant), intr-un cerc.

Masura va fi aplicata in cele 28 de state ale Uniunii Europene, in Islanda, Norvegia si Lichtenstein, dar si in Macedonia, Serbia, Elvetia si Turcia.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț important pentru elevi! Când va începe noul an școlar?

Cristian Diaconescu, despre SCANDALUL din coaliția de guvernare: 'Suntem singura țară din Europa Occidentală, în criză politică, în plină pandemie'

Clasament Survivor România 2021, cu cele 4 noi concurente incluse. Cine a ajuns pe locul 1 și pe ce poziție a coborât Jador

Kerem din serialul "La rascruce", unul dintre cei mai atragatori actori ai momentului in Turcia! Iata cu cine s-a casatorit in secret chipesul Alperen Duymaz!

Elif din serialul "Hercai", o femeie rebela si seducatoare, dincolo de rolul sfioasei tinere pe care il interpreteaza! Imagini inedite cu celebra Duygu Yetis!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies