SOCANT. Un pilot a pierdut controlul avionului din cauza ca MANA ARTIFICIALA i s-a desprins in timp ce facea manevra de aterizare

,

Cum a fost posibil ca o companie de transport aerian sa angajeze ca si capitan al unei aeronave un pilot fara o mana?

Un avion apartinand unei companii din Marea Britanie, cu 47 de pasageri la bord, care efectua un zbor pe ruta Birmingham – Belfast a avut parte de un accident la aterizare din care pasagerii si echipajul aeronavei abia au scapat cu viata.

Motivul este accidentului este cat se poate de socant: Capitanul care pilota nava a ramas fara o mana. Ati citit bine! Nu a ramas fara mana in timpul acestui zbor, ci si-a pierdut o mana intr-un accident.

De atunci, pilotul poarta o proteza care il ajuta sa isi desfasoare activitatile de zi cu zi, inclusiv cele de serviciu.

Din motive necunoscute, pilotului i s-a desprins proteza chiar in timp ce manevra aeronava pentru a ateriza pe aeroportul din Belfast. Pasagerii, dar si personalul de pe aeroport au tras o sperietura sora cu moartea, insa, din fericire pilotii au reusit sa redreseze nava. Nu au existat victime, iar capitanul a promis ca se va asigura pe viitor ca proteza sa ramana fixa pentru a evita situatii de acest gen.

Cu tot respectul si intelegerea pentru capitanul in varsta de 46 de ani care a si-a pierdut mana intr-un accident, pasagerii, dar si agentia din Marea Britanie care vegheaza asupra sigurantei calatorilor, nu s-au putut abtine sa nu isi puna intrebarea de ce o companie de transport aerian, chiar daca este vorba de transport local, pe distante mici, a angajat un pilot care sufera de un handicap ce i-ar putea afecta calitatea muncii prestate.Compania a raspuns ca pilotul senior este unul dintre cei mai experimentati." Punem siguranta calatorilor pe primul loc. Asta inseamna ca nu vom incalca niciodata regulile", au declarat reprezentantii companiei aeriene care au adaugat ca nu este ilegal sa angajeze un pilot cu handicap.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Unde se pun semnele de începător auto și cât timp trebuie să le lași acolo

VIDEO Nicuşor Dan, la şedinţa de buget: Este un buget al curăţeniei, din care scoatem cheltuieli inutile

BOMBĂ! S-a aflat cine va câștiga Survivor România 2021! Este totul stabilit

Cum se contestă amenzile primite în mijloacele de transport în comun STB

Calendar Ortodox 5 mai 2021: Ce mare Sfântă este sărbătorită astăzi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies