SOC. Cutremur in judetul Prahova. E motiv sa ne ingrijoram?

Editor: Alina Dirdala Author: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 02:26

Duminica, in jurul orei 09.07 s-a produs un cutremur in zona seismica Vrancea, insa cu epicentrul in judetul Prahova.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs duminica, la ora 09.07, in zona seismica Vrancea, cu epicentrul in judetul Prahova, informeaza Institutul National pentru Fizica Pamantului. Potrivit Mediafax, seismul s-a produs la o adancime de 130 de kilometri si a avut epicentrul la 22 de kilometri de Valenii de Munte, la 33 de kilometri de Campina, la 34 de kilometri de Sinaia si la 36 de kilometri de Plopeni si Sacele.

Un cutremur de 7,4 grade a fost resimțit. Alerta de tsunami a fost emisă în această zonă

In luna aprilie, in zona seismica Vrancea s-au produs alte 12 cutremure cu magnitudini intre 2,5 si 4,6 grade pe scara Richter. Anul acesta, in zona seismica Vrancea au fost inregistrate opt cutremure cu magnitudinea de cel putin 4 grade. Cel mai mare dintre acestea a avut 5 grade si s-a produs in 29 martie.

Cel mai intens seism din ultima perioada ramane, insa, cel din 6 octombrie 2013, produs in Vrancea cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter.

Este cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simtit si la Bucuresti, dar si in nordul Bulgariei si in Republica Moldova.

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare

 

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!