Situatie dramatica in nord-vestul tarii. Salaj, Baia Mare si Satu Mare sunt cele 3 judete aflate sub avertizare de cod rosu pentru inundatii

,

Drumuri intregi au fost inghitite de viitura. Apa a maturat tot ce i-a stat in cale. Sub ochii oamenilor, agoniseala de-o viata s-a facut nevazuta.

In Salaj, pompierii s-au luptat ore in sir cu valtoarea apelor pentru a evacua oamenii cu barca. 22 de persoane au fost salvate din calea puhoaielor. Doua scoli si-au interrupt activitatea pentru a nu pune in pericol viata copiilor.

In Salaj, pompierii s-au luptat ore in sir cu valtoarea apelor pentru a evacua oamenii cu barca. 22 de persoane au fost salvate din calea puhoaielor. Doua scoli si-au interrupt activitatea pentru a nu pune in pericol viata copiilor.
In Maramures, a fost nevoie de doar cateva minute pentru ca totul sa se transforme intr-un infern. Dupa ce a plouat destul de linistit intreaga noapte, spre dimineata s-a dezlantuit urgia: ploaia s-a intetit brusc si mai multe rauri au iesit din matca, navalind peste gospodariile oamenilor.
Cu ochii in lacrimi, femeia din imagini a privit neputincioasa cum tot ceea ce avea a disparut sub apa. A reusit, in ultimul moment, sa salveze cateva gaini si sa le urce pe cotete.
Tinerii din imagini au fost norocosi: cand au vazut ca vine apa peste ei, au reusit sa gaseasca o bucata de pamant si nu au fost luati de puhoaie. La fel a patit si o batrana a carei casa a cazut prada viiturii. Femeia a fost urcata intr-un excavator si salvata pe ultima suta de metri.
Situatia din nordul tarii nu pare sa se linisteasca prea curand. Codul rosu de inundatii expira peste o ora, dar va mai dura o buna perioada pana cand apa se va retrage. Mai ales ca ploile ameninta sa cada pana maine. Pana acum, la o prima estimare, zeci de case din cele 3 judete au fost inundate, insa abia cand natura se va linisti, autoritatile vor putea sa aiba o evidenta concreta a pagubelor.In Salaj, pompierii s-au luptat ore in sir cu valtoarea apelor pentru a evacua oamenii cu barca. 22 de persoane au fost salvate din calea puhoaielor. Doua scoli si-au interrupt activitatea pentru a nu pune in pericol viata copiilor.In Maramures, a fost nevoie de doar cateva minute pentru ca totul sa se transforme intr-un infern.

Dupa ce a plouat destul de linistit intreaga noapte, spre dimineata s-a dezlantuit urgia: ploaia s-a intetit brusc si mai multe rauri au iesit din matca, navalind peste gospodariile oamenilor.Cu ochii in lacrimi, femeia din imagini a privit neputincioasa cum tot ceea ce avea a disparut sub apa.

A reusit, in ultimul moment, sa salveze cateva gaini si sa le urce pe cotete. Tinerii din imagini au fost norocosi: cand au vazut ca vine apa peste ei, au reusit sa gaseasca o bucata de pamant si nu au fost luati de puhoaie. La fel a patit si o batrana a carei casa a cazut prada viiturii. Femeia a fost urcata intr-un excavator si salvata pe ultima suta de metri.

Situatia din nordul tarii nu pare sa se linisteasca prea curand. Codul rosu de inundatii expira peste o ora, dar va mai dura o buna perioada pana cand apa se va retrage. Mai ales ca ploile ameninta sa cada pana maine. Pana acum, la o prima estimare, zeci de case din cele 3 judete au fost inundate, insa abia cand natura se va linisti, autoritatile vor putea sa aiba o evidenta concreta a pagubelor.

 

 

Citește și:

Amenzi viteză 2021. Câți bani trebuie să plătești pentru fiecare kilometru peste viteza legală

Plata pentru vignetă în Bulgaria 2021. Cât costă și cum o plătești

Ghid de înrolare în legiunea străină. Care sunt cerințele și de ce documente ai nevoie

Cum îți recuperezi mesajele, pozele și clipurile video de pe WhatsApp atunci când îți schimbi telefonul

Veste bună pentru români! Președintele Klaus Iohannis tocmai a promulgat legea


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies