Site-ul Politiei Romane a fost spart de hackeri!

,

Ce mai e sigur pe internet daca pana si site-ul Politiei Romane a fost spart de hackeri?

S-a intamplat in aceasta noapte, cand a aparut si un mesaj din partea autorilor, care se recomanda a fi din gruparea „Anonymous Romania”. Abia in urma cu putin timp site-ul a devenit din nou functional.

Site-ul www.politiaromana.ro afisa azi-noapte la sectiunea „STIRI” un mesaj cu titlul „salutari din partea ciumpalacilor”. Autorii acestei spargeri au continuat: „Va salutam, Domnilo! Noi suntem Anonymous. Noi suntem Legiunea. Noi suntem POPORUL ROMÂN sau, desigur, "ciumpalacii".

România, TREZESTE-TE!", au mai scris hackerii pe site-ul Politiei Române.
Pe site mai aparea si videoclipul piesei „Romania, trezeste-te”.

este prima isprava de acest gen a hackerilor. Acestia au mai dat o lovitura in urma cu doi ani, cand au spart site-ul www.FMI.ro si un alt atac similar asupra www.ANRE.ro, site-ul Agentiei Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.

Cateva luni mai tarziu, autoritatile au anuntat ca au anihilat gruparea Anonymous, pentru ca ar fi accesat ilegat bazele de date ale unor institutii. Achetatorii au perchezitionat atunci locuintele a 12 persoane. Intr-un final, liderul gruparii a fost identificat in persoana unui tanar in varsta de 24 de ani din Piatra Neamt.

Gruparea Anonymous este formata din indivizi care se descriu drept luptatori pentru libertatea Internetului si au atacat în trecut mai multe site-uri, printre care ale Bisericii Scientologice, Amazon, Mastercard sau alte altor companii, dar si ale unor guverne. NATO considera gruparea Anonymous o amenintare.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Două turiste, ameninţate de un angajat al unui restaurant din Mykonos, după un prânz de 600 de euro

Ziua când este interzis să dai bani cu împrumut. Persoanele care o fac sunt predispuse la pierderi uriașe

Decizie ciudată a șefei Senatului rus: Se opune 'vânătorii de vrăjitoare' împotriva criticilor 'operaţiunii militare speciale' din Ucraina

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Astăzi e termenul pentru depunerea declarației unice. Ce amendă riscă cei care nu respectă termenul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies