Simona Halep: ce avere a facut de cand joaca in WTA Tour

Author: B.M.
Actualizat: 13 ian 2020, 11:19
Simona Halep

Simona Halep a facut o avere impresionanta de cand participa in WTA Tour, castigurile fiind de ordinul zecilor de milioane de euro.

Astfel, potrivit WTA Tennis, Simona Halep a castigat pana in prezent 35 de milioane de dolari din tenis. Suma reala este insa mult mai mare.

Ce avere are Simona Halep de cand joaca in WTA Tour: cat castiga din contracte de publicitate

Peste acesti bani se mai adauga castiguri din contracte de imagine si publicitate. Cel mai recent, de exemplu, este cel semnat cu firma Nike.

Simona Halep va primi de la firma de echipament sportiv 1.7 milioane de dolari anual plus un bonus de cate un milion de dolari pentru fiecare titlu de grand slam castigat in WTA.

La un calcul simplu, Simona Halep a obtinut 2 milioane de dolari doar din aceste bonusuri, castigand Wimbledon in 2019 si Roland Garros in 2018, imbracata in echipament Nike.

Ce avere a castigat Simona Halep la Wimbledon si Roland Garros

Anii 2018 si 2019 au fost cei mai buni ani pentru Simona Halep atat din punct de vedere al performantelor sportive, cat si din punct de vedere financiar.

Astfel in 2018, cand a castigat Roland Garros, primul ei titlu de Grand Slam, Simona Halep a primit nu mai putin de 2.8 milioane de dolari.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

In 2019, pentru titlul obtinut la Wimbledon, Simona Halep a mai incasat 3 milioane de dolari.

Citeste si: Cum arata Simona Halep in costum de baie: ce ascunde pe sub haine

Ce obiective are Simona Halep in 2020

Pentru anul 2020 Simona Halep si-a propus sa fie mai matura pe teren si sa adopte o atitudine mai pozitiva.

"Sper sa fiu mai matura decat in 2019, sper sa fiu mai pozitiva pe teren, o atitudine cat mai buna si sa imi mearga cat se poate de bine. Dar nu mai exista niciun fel de presiune, vreau doar sa ma bucur de ceea ce fac", a declarat Simona Halep.

Simona Halep a mai spus ca marele ei obiectiv pentru 2020 sunt Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Olimpiada este prioritatea mea pentru anul acesta, vreau sa ajung cat se poate de odihnita si cat se poate de fresh la acel turneu, la acea competitie, nu o sa fie usor pentru ca presiunea e diferita, dar orice ar veni peste ar fi ceva în plus si ar fi super frumos", a declarat Simona Halep.

Citeste si: Simona Halep, prima reactie dupa ce s-a aflat ca s-a logodit: "Am vrut sa imi asigur fanii..."