„Si noi putem ajuta!” Romani simpli, oameni de afaceri si reprezentanti ai unor companii importante s-au mobilizat exemplar

Iar solidaritatea se manifesta deja, prin mii de donatii- de la mancare, la medicamente sau bilete de avion. Toata lumea vrea sa dea o mana de ajutor pentru salvarea ranitilor si alinarea suferintei celor care i-au pierdut pe cei dragi!

Prima nevoie a pacientilor este de sange Consumabilele si medicamentele sunt folosite in spitale pe banda rulanta. Banii trec pe plan secund. Dar stocurile trebuie mentinute la nivel ridicat. De ele depind vietile a peste o suta de oameni.
Mai multe farmacii au anuntat deja ca doneaza medicamente, pansamente si alte consumabile necesare.
De asemenea, pe site-ul colectiv.info, oamenii simpli, cu suflet mare au anuntat deja ca fac turul farmaciilor pentru a cumpara diferite medicamente. Sfatul medicilor: sunati inainte la spitale, pentru a va asigura de ce medicamente si pansamente e nevoie.

Dorinta de a ajuta nu cunoaste limite. O femeie a anuntat pe Facebook un gest care nu mai are nevoie de comentarii: „Eu nu am bani, dar vreau sa imi donez pielea de pe picioare. Sunt in scaun cu rotile si eu nu le folosesc. Daca pielea mea ajuta pe cineva, o fac.”

Nu este singurul caz de acest fel. In perioada urmatoare, in functie de evolutia pacientilor, se va trece la transplantul de piele.

Sa nu uitam de o portie de mancare calda! Este atat de importanta pentru cei care au donat sange, pentru medici, asistente si pentru cei din familiile victimelor care asteapta vesti despre apropiati.

Companii, restaurante si mici afaceri. Reprezentantii lor au inceput, deja, sa imparta mancare in mai multe zone din capitala. Sa nu uitam de oamenii simpli!

Tony anunta deja  pe internet ca poate face consiliere psihologica cu mai multe persoane. Pentru a usura acest gen de terapie, este gata sa ajute prin Skype.

De-altfel, mai multe cabinete private  si organizatiile psihiatrilor au anuntat ca isi oferea serviciile. Mai ares rost sa pronuntam cuvantul gratuit?

Bilete de avion, de autocar si transport in oras, intre spitale. Sa nu uitam de cazare. Toate disponibile pentru rudele victimelor din incendiul de la Colectiv. De asemenea, mai multi oameni obisnuiti isi ofera apartamentele si garsonierele pentru cei din provincie.

Dupa acest chin, urmeaza recuperarea. De durata si mai mare. Mai multe clinici din capitala au anuntat ca ofera tratament in perioada urmatoare. Cei interesati pot intra pe pagina de internet a acestor clinici, unde vor gasi detaliile despre serviciile oferite gratuit. Daniel, din Iasi spune ca e gata sa ajute cu mai multe proteze oculare.

Pe pagina de internet colectiv.info gasiti toate detaliile despre cum puteti ajuta, dar si despre cei care au intins deja o mana de ajutor.

In fata acestor oameni nu putem spune decat un singur lucru: jos palaria! Victimele din iadul colectiv au nevoie de noi. Orice ajutor e binevenit.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies