Și-a pierdut vederea la 6 ani, însă acum e campion internațional la judo! Povestea impresionantă de viață a lui Alexandru Bologa

,
Alexandru Bologa, campion nevazator la judo

Alexandru Bologa, lectie de viata de la un campion

[Sursa foto: Captură KANAL D]

E destinul unui învingător, care și-a întors toate obstacolele în favoarea lui și a devenit campion de aur... cu ochii închiși.


In articol:

Iată povestea lui Alexandru Bologa și lecția de viață care ar trebui să ne deschidă ochii și să ne facă să înțelegem că atunci când vrei, totul e posibil!

Alexandru Bologa, drama unui campion international la judo

Citeste si: Tatăl biologic al Antoniei, fetița ucisă cu sânge rece, a aflat de crimă de la un jurnalist. Declarații in premieră ale bărbatului: Sunt terminat, era prințesa mea!

Închideți ochii pentru un minut și încercați să faceți câțiva pasi să vedeți cu ochii mintii lumea din jur. Vi se pare greu? Nimic nu este imposibil când nu ai de ales. Culorile le stiu, formele pun mana pe ele, iar daca îmi zici că o mașină e roșie, pun mana pe mașină aia și îmi imaginez că e roșie. Automat mi se întipărește în minte culoarea. Nu ai nici negru și nici alb, nicio culoare. E că și cum ai închide un ochi, spune Alexandru.

Alexandru Bologa, dezvaluiri despre cum a ajuns campion la judo

Alexandru Bologa se antreneaza cu sportivi care nu au nicio dizabilitate

[Sursa foto: Captură KANAL D]

E lecția de viață pe care o primim de la la campionul în aur la sport, dar mai ales în viață.

Are 25 de ani, din care 19 trăiți în întuneric. Are zeci de medalii și un viitor luminos în fata.  E un om normal într-o lume anormala în care nici nu își permite safie altfel. A învățat să se adapteze din mers. E pe drumuri în fiecare zi, de dimineața până seara. Singura lui zi libera e duminica. Lucrează într-un centru de recuperare fizica.

Cu ochiul stâng încă mai văd lumina, de asta îmi dau seama.

Că să merg drept îmi iau bordura de la trotuar, îl simt cu bastonul. Sunt mai multe aspecte care te ajuta să te integrezi, să te adaptezi. Nu am superputeri. Mă mai împiedic, dar mă reechilibrez, nu am căzut niciodată, mai iau cateun stâlp în brațe. 

Alexandru Bologa, lectie de viata. Cum a reusit sa devina campion international desi e nevazator

Problemele medicale au început la 3 ani, iar la 6 ani au culminat când și-a pierdut capacitatea de a mai distinge formele și culorile.

De atunci, s-a învățat să vadă altfel lumea, mai mult și mai bine. Este împăcat cu el și cu destinul lui pe care l-a întors în favoarea lui. Pe salteau de judo este că pestele în apa. Intuiește mișcarea și adversarul, se antrenează cu sportivi care nu au nicio dizabilitate.  Descopera intreaga poveste emotionanta si totodata o lectia de viata a lui Alexandru Bologa, tanarul campion la judo, nevazator!

 

Citește-ne pe

Citește și:

Artiștii din România, devastați după moartea lui Petrică Mâțu Stoian. Ce mesaje au apărut în mediul online?

Ministrul Finanțelor, anunț FULGER după virarea primilor bani din PNRR: Reprezintă o urgență

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Tatăl biologic al Antoniei, fetița ucisă cu sânge rece, a aflat de crimă de la un jurnalist. Declarații in premieră ale bărbatului: Sunt terminat, era prințesa mea!

După apariția tulpinii Omicron, vaccinarea ar urma să devină obligatorie?! Marcel Ciolacu a dat cărțile pe față despre imunizarea obligatorie în România

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies