Sfantul Ilie: ce trebuie sa faca fetele nemaritate in noaptea de 20 iulie. Obiceiuri si traditii

,

Sfantul Ilie le ajuta pe fetele neamaritate. Iata ce obiceiuri si traditii frumoase avem pentru ziua sfanta de 20 iulie


In articol:

Sfantul Ilie: ce trebuie sa faca fetele nemaritate in noaptea de 20 iulie. Obiceiuri si traditii.

În Marea Carte care este Biblia, se povesteşte despre proorocul Ilie, care a trăit în sec. al IX-lea i.Ch., pe vremea regelui Ahab. El preamărea pe Dumnezeu, trăia în deplină neprihănire, prevestea seceta şi aducea ploaia, totul cu ajutorul credinţei sale nesmintite în Dumnezeu (1Regi 17-20 ; 2Regi 1-2).

Este bine să citiţi dvs. singuri această frumoasă şi adevărata povestire, pentru că sfârşitul ei este minunat: Ilie este ridicat la cer şi pus deoparte, deoarece el nu putea suferi moartea şi, deci, nici învierea, ca fapt imposibil înainte de sacrificiul lui Iisus. Ilie a fost “căruţaşul Raiului” şi din goana lui aruncă fulgere şi traznete asupra păcătoşilor şi a dracilor de pe pământ. Dar cum “Dumnezeu nu doreşte moartea păcătoşilor, ci întoarcerea lor la credinţă” (Ezechiel 33:11), Ilie continua să “vâneze” doar dracii ascunşi pe pământ.

Sfantul Ilie, tradiții și obiceiuri. În ziua de 20 iulie, zi în care Ilie a fost răpit într-un car de foc şi s-a înălţat, dispărând, se sărbătoreşte astăzi, în aceiaşi zi, Sfântul Ilie cel care fulgeră şi trăzneşte.

Odată cu această zi se încheie practicarea obiceiurilor de invocare a ploilor. În ziua de Sânt’ Ilie, femeile duc la biserică busuioc, pe care-l pun la icoane, iar după slujba îl duc acasă unde este ars, iar cenuşa sa este pusă la nevoie, pe bubele copiilor.

Mărul este pomul lui Ilie. Se spune că până la 20 iulie nu e bine să mănânci mere ca să nu-l superi pe Sf.Ilie şi să te trăznească. În această zi gospodinele duc la biserică şi mere pentru sfinţire; abia apoi se pot mânca, atunci şi după 20 iulie. Se mai spune că în această zi nu este bine să stai sub un carpen, deoarece dracul trage la acest pom şi poţi fi trăznit de Sf.Ilie care-l ţinteşte pe drac. Fă-ţi cruce cât de des poţi când tună, fulgeră şi trazneste – zice credinţă populară – pentru că Dumnezeu a zis lui Ilie: „în toate să dai, dar în cruce să nu dai!”

Fetele nemăritate se scaldă goale în noaptea de Sf.Ilie în lanurile de cânepă; apoi se culca şi dacă visează cânepă verde, vor lua flăcăi; dacă visează cânepă uscată înseamnă că ursitul poate fi un văduv. Se mai spune că în revărsatul zorilor zilei de Sf.Ilie se culeg ierburi de leac, de vrăji, de farmece.

sursa: antena3.ro

Citeste si: Horoscop Urania saptamana 20 – 26 iulie 2019. Soarele va intra în zodia Leului

Citeste si: Mary de la "Puterea dragostei", in cele mai tandre ipostaze! Iata pe cine iubeste tanara si cum au fost surprinsi!

Citeste si: VIDEO halucinant! Scene greu de urmarit la bordul unei aeronave TAROM. Panica si groaza pentru pasagerii care au asistat la evacuarea unui barbat si a familiei lui

 

Citește și:

Kanal D, lider absolut de audienta, in Prime Time, cu serialul “Pretul fericirii”

Liderul PMP pune paie pe foc în scandalul pe Consiliul Legislativ: 'Poate distinsul domn Dircă, în numele moralei politice des invocată, demisionează'

Carmen de la Salciua a ajuns pe mana medicilor! A dat chiar ea vestea: "Sufera..."

Momente de senzatie in casa "Puterea dragostei"! "Daca simtiti nevoia sa va sarutati o puteti face!" Concurentii s-au privit ochi in ochi, pentru a simti...

50 citate motivaționale ca să te ridici de jos și să îți urmezi visele


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies