SFANTUL DUMITRU - Uite ce trebuie sa faci ca sa iti mearga bine in tot anul 2018

,

Crestinii ortodocsi il sarbatoresc maine pe Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, izvoratorul de mir.

Se spune ca sfantul poate vindeca bolile si ca are puteri asupra naturii, el fiind cel care desfrunzeste padurile si usuca plantele. De Sfantul Dumitru se practica o serie de traditii si obiceiuri care te ajuta si te protejeaza in anul ce urmeaza sa vina.

Printre cele mai spectaculoase sunt focurile vii. In noaptea de 25 octombrie se tine „Focul lui Samedru”, moment in care oamenii obisnuiesc sa aprinda focuri in curti sau pe dealuri.

Conform traditiei, persoanele care sar peste flacari vor fi sanatosi intregul an si feriti de necazuri, nenorociri si boli. Rolul focului este de a alunga atat fiarele, avand si puteri roditoare, astfel incat dupa ce este stins oamenii obisnuiesc sa arunce in gradina cenusa si carbunii.

Femeile mai inaintate in varsta obisnuiesc sa imparta covrigi, nuci, mere, paine, struguri si prune uscate tuturor celor care sar peste foc.

De asemenea, in aceasta zi se pomenesc si mortii si se da de pomana coliva de Samedru, dar si colaci in forma de cruce.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sfantul DUMITRU 2017: Traditii si Superstitii! Ce nu trebuie sa faci pe 26 octombrie ca sa nu ai ghinion

Cu doar câteva sute de români vaccinați zilnic cu serul Moderna, România primește încă 111.600 de doze

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Cea mai puternica rugaciune catre Sfanta Parascheva, te scapa de greutati si necazuri! Rosteste-o cu tarie si vei primi ajutor in scurt timp

Mare sarbatoare la romani, in prima zi a lunii octombrie! Iata ce vor praznui crestinii ortodocsi in aceasta duminica! Rugaciune puternica la vreme de nevoie ce trebuie rostita...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies