Sfântul Alexandru. Tradiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci astăzi

Sfântul Alexandru este prăznuit în fiecare an pe data de 30 august.


In articol:

Numit și „protectorul omenirii”, acesta este considerat unul dintre cei mai mari ierarhi ai Bisericii și apărători ai credinței creștine.

Sf. Alexandru a fost episcop în Constantinopol în timpul împăratului Constantin cel Mare (313-337). A participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325, dovedindu-se un apărător al dreptei credințe. La acest sinod l-a combătut pe Arie, unul din preoții săi slujitori, care începuse să predice o învațătură neconformă cu tradiția și credința Bisericii.

Sărbătoarea nu este foarte bogată în tradiții și obiceiuri. Se spune însă că nu este bine să îți vorbești de rău aproapele în această zi iar biserica ne îndeamnă să fim milostivi cu cei năpăstuiți.

De asemenea este prilej de sărbătoare pentru cei care poartă numele de Alexandru și Alexandra.

Numele înseamnă „a apăra, a proteja” și vine din limba greacă. Persoanele cu acest nume au o personalitate puternică și de aceea tind să devină lideri. Sunt persoane energetice, sociabile, creative și înzestrate cu un magnetism impresionant, motiv pentru care sunt îndrăgite de cei din jur.

sursa: capital.ro

Citeste si: Ce înseamnă dacă ți se face ”pielea de găină” atunci când asculți muzică. Nu îți va veni să crezi

Citeste si: Andreea Mantea a fost cerută în căsătorie! Vezi de cine şi ce spune vedeta despre nuntă! "Nu vrem cadouri, ci doar să vă bucuraţi pentru noi"

Citeste si: Bianca si Livian s-au intalnit in secret? "Nu ne asteptam sa ne gaseasca!" Andreea Mantea face un anunt important! Afla cum vor fi sanctionati cei doi indragostiti, VINERI, intr-o editie incendiara "Puterea dragostei", de la 11:00 si 17:00

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate