Sfânta Maria 2022. Care este, de fapt, semnificația sărbătorii din 8 septembrie. Rugăciunea care trebuie spusă astăzi

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 08 sep 2022, 07:03

Semnificația din spatele zilei de 8 septembrie

Sursa: Facebook

Pe data de 8 septembrie românii sărbătoresc Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului, cum este trecută în calendarul creștin ortodox.

Numele Sfintei Fecioare Maria i-a fost dat de către părinții ei, Ioachim și Ana, fiind un nume foarte întâlnit la evrei, iar în ziua de azi, peste 2,2 milioane de români își sărbătoresc onomastica joi, pe 8 septembrie, cu ocazia Nașterii Maicii Domnului.

Citeste si: Calendar creștin ortodox 7 septembrie 2022: Miercuri e cruce neagră în calendar! Ce este bine să facă toți creștinii în această zi de mare sărbătoare

Semnificația sărbătorii din 8 septembrie

La data de 8 septembrie, Biserica Ortodoxă, cât și Biserica Catolică sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, așa cum este cunoscută în popor.

Această sărbătoare este prima din noul an bisericesc care începe la data de 1 septembrie și cea mai importantă din lunile de toamnă.

Fecioara Maria s-a născut într-o familie de creștini, ce s-au rugat cu multă ardoare să aibă un copil deoarece erau mai înaintați în vârstă, iar tradiția spune că Îngerul Gavriil i-a vestit că ruga lor a fost ascultată şi că Dumnezeu le va da cel mai de preţ dar, un prunc, ales al Domnului, pe care au botezat-o Maria.

Pentru născătoarea lui Dumnezeu, în calendarul creștin ortodox sunt 4 mari sărbători care o celebrează pe Sfânta Fecioară Maria, Naşterea Maicii Domnului pe 8 septembrie, Intrarea în biserică pe 21 noiembrie, Buna Vestire pe 25 martie şi Adormirea Maicii Domnului pe 15 august.

Citeste si: Mesaje Sfânta Maria Mică 2022. Ce urări să transmiți pe 8 septembrie, atunci când se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului

Rugăciunea pentru celebrarea Sfintei Născătoare de Dumnezeu

Această sărbătoare se spune că ne ajută să trecem peste toate problemele cu care ne confruntăm și este bine să o spunem în ziua în care Sfânta Fecioară Maria s-a născut.

Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te impor, roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inimă astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința).

Te impor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.

Se spune rugăciunea Tatăl Nostru, iar apoi: „Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos.”Amin.

Acatistul Soborului Maicii Domnului, rugăciunea care se rostește în a doua zi de Crăciun. Aduce liniște și înțelegere în familie

Citeste si: 6 ianuarie, zi liberă pentru români. Ziua de Bobotează ar putea fi inclusă pe lista liberelor legale

Surse: a1.ro, alba24.ro

 

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies