Sfanta Cuvioasa Parascheva ne apara de boli si de greutati. Trebuie sa faci NEAPARAT asta azi ca sa fii sanatos si ca sa ai binecuvantare in familie

,
Sfanta Parascheva
Sfanta Parascheva ii ajuta pe credinciosii care o cinstesc pe 14 otombrie

Biserica Ortodoxa Romana, o cinsteste în fiecare an pe data pe 14 octombrie, pe Sfanta Cuvioasa Maica Parascheva.


In articol:

Sfanta Cuvioasa Parascheva s-a nascut in Epivata, pe tarmul Marii Marmara, Aceasta localitate se fla aproape de Constantinopol, cel care astazi este orasul Istanbul.


Sfanta Parascheva a trait pe pamant n prima jumatate a veacului al XI-lea. Mitropolitului Varlaam al Moldovei, a fost primul care a dat prima invățătură în limba română, despre viața sfintei, în cartea intitulată „Cartea românească de învățătură”, în anul 1643.
Sfanta Parascheva provine dintr-o familie bogata, dar foarte credincioasa. Ea a dăruit saracilor partea ce i se cuvenea de moștenirea primită de la aceștia. Părinții săi au fost oameni din neam bun, care credeau in cele Sfinte. Ei au crescut-o în frica lui Dumnezeu. Peste ani, Sfanta Parascheva s-a retras în locuri pustii, departe de frumusetea lumii. Calugarii și calugaritele din Constantinopol au sfatuit-o sa aleaga viata duhovniceasca.
Dupa ce a plecat din Ierusalim, s-a indreptat spre pustiul Iordanului, unde s-a stabilit intr-o manastire de calugarite. Acolo a dus o viata in post sii rugaciune. Sfanta Parascheva a visat ca trebuie sa revina in locurile natale, Sfanta Parascheva a facut intocmai.
Ajunsa in Epivata, a murit precum o straina.
Peste ani, Domnul Vasile Lupu a adus moastele sale la Iasi, in anul 1641, pe data de 13 iunie. El le-a așezat la Biserica Sfinții Trei Ierarhi, care a fost ctitorită de el.

Sfanta Parascheva
Crestinii ortodocsi inchina rugaciuni catre Sfanta Parascheva!

Ce trebuie sa faci azi ca sa fii sanatos si ca sa ai binecuvantare in familie

S fanta Cuvioasa Parascheva mai este cunoscuta in popor si sub denumirea de Sfanta Vineri. Ei ii sunt atribuite o serie de minuni și vindecări miraculoase.

Sute de mii de pelerini merg la Catedrala Mitropolitană din Iași, pentru a se închina la moaștele acesteia.
De Sfanta Parascheva se da de pomană pentru adormiti.
Pentru a fi sanatosi si pentru a le merge bine in familie tot anul, crestinii ortodocsi, trebuie sa inchine astazi multe rugaciuni catre Sfanta Parascheva si catre Sfintele Sale Moaste.
In traditia populara, se spune ca femeile insarcinate trebuie sa imparta astazi mancare copiilor saraci.
Astfel, Sfanta Parascheva le va ocroti la nastere, iar nasterea copilului va fi fara de dureri si binecuvantata.

Rugaciunea catre Sfanta Parascheva, grabnic ajutatoare la vreme de boli si de greutati!

"Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut toata faptura, nu intoarce fata Ta de la noi pacatosii, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre, ce in toata ziua, nenumarate, cu nesocotinta le savarsim.
Noi suntem pacatosi, netrebnici si plini de rautate; iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii. Nu ne lasa, Doamne! Nu trece rugaciunea noastra, a pacatosilor, nici ne rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci pentru ca nu suntem vrednici a castiga milostivirea prin sarguinta cea de toate zilele, daruieste-ne-o Tu ca un indurat mult-Milostiv.
Doamne, pentru rugaciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea si ne intareste cu Duhul Tau cel stapanitor, ca din adancul inimilor, cu bucurie sa slavim prea­sfant numele Tau in veci. Amin".

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ce nu este bine sa faci de Sfanta Parascheva. Impiedici calea binelui

Diagnosticul sever pus de Ladislau Boloni: 'Azi, din păcate, în fotbalul românesc nu găseşti un jucător talentat'

Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Cine a fost și ce a făcut Sfânta Parascheva de-a lungul timpului

Pelerinajul de Sfânta Parascheva a fost anulat! Mitropolia Moldovei și Bucovinei a făcut anunțul. Ce trebuie să știe credincioșii?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies