Sf. Mihail si Gavriil: Ce este INTERZIS sa faci in aceasta sfanta zi! Cine nu respecta traditia va avea o MOARTE TRAGICA

,

Cu ocazia Sf. Mihail si Gavriil, peste 1.300.000 de romani isi serbeaza onomastica, potrivit statisticilor Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.

Din cele 1.306.537 de persoane care poarta nume sau derivate ale numelor de Mihail si Gavriil, majoritatea sunt barbati (726.294). Cei mai multi poarta numele de Mihai (360.872), Gabriel (237.458), Mihail (54.158), Mihaita (27.197) si Gavril (22.058).  Totodata, se sarbatoresc si Gavrila (8.131), Mihnea (6.786), Gabi (4.047), Mihalache (2.544) si Misu (1.632). Cele mai frecvente prenume ale femeilor sărbătorite în această zi sunt Mihaela (351.150), Gabriela (218.815), Mihaiela (6.595), Gabi (3.5189)

şi Găbiţa (159).

Potrivit traditiei, ziua Sfintilor Mihail si Gavriil reprezinta nu numai un motiv de sarbatoare, dar si de reculegere spirituala si de pomenire a celor plecati in lumea celor sfinte. In calendarul religios popular,  pe 8 noiembrie,  in ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril se face marea pomenire pentru toti mortii din familie.  Ziua Sf. Arhangheli Mihail si Gavril se serbează fiindca ei iau sufletele oamenilor cand mor.

Sfintii Mihail si Gavriil au grija si de cei in viata! Ei sunt pazitorii oamenilor din clipa in care s-au nascut si pana la moarte si se roaga neincetat bunului Dumnezeu pentru sanatatea acestora.

Despre Arhanghelul Mihail se spune ca acesta poarta cheile Raiului, vegheaza la capataiul celor bolnavi si este un vrednic luptator impotriva diavolului. Arhanghelii Mihail si Gavril sunt pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte.

Ei sunt asistenti la Judecata de apoi purifica constiintele oamenilor si ard pacatele lumesti.

In ziua de 8 noiembrie este interzis cu desavarsire sa lucrezi sau sa faci treburi in casa, in curte sau pe camp. Cine nu se va supune va avea parte de chin in ziua mortii si nu va avea o moarte usoara.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sambata aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, pe urmele tradiției, în Munții Stânișoarei!

Primele semnale de dragoste în noul USL? Două persoane apropiate de PSD, numite de Cîțu în funcții de conducere

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Doctorul minune episodul 43 rezumat: In aceasta seara, de la ora 20:00, in serialul Doctorul minune, Nazli trece din nou prin momente dificile!

Gestul cutremurător făcut de Ionuț Cercel în memoria tatălui său. Petrică Cercel a lăsat o ultimă piesă înainte să treacă în neființă: ”Tatăl meu a simțit că Dumnezeu îl cheamă”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies