Sf. Mihail si Gavriil: Ce este INTERZIS sa faci in aceasta sfanta zi! Cine nu respecta traditia va avea o MOARTE TRAGICA

,

Cu ocazia Sf. Mihail si Gavriil, peste 1.300.000 de romani isi serbeaza onomastica, potrivit statisticilor Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.

Din cele 1.306.537 de persoane care poarta nume sau derivate ale numelor de Mihail si Gavriil, majoritatea sunt barbati (726.294). Cei mai multi poarta numele de Mihai (360.872), Gabriel (237.458), Mihail (54.158), Mihaita (27.197) si Gavril (22.058).  Totodata, se sarbatoresc si Gavrila (8.131), Mihnea (6.786), Gabi (4.047), Mihalache (2.544) si Misu (1.632). Cele mai frecvente prenume ale femeilor sărbătorite în această zi sunt Mihaela (351.150), Gabriela (218.815), Mihaiela (6.595), Gabi (3.5189) şi Găbiţa (159).

Potrivit traditiei, ziua Sfintilor Mihail si Gavriil reprezinta nu numai un motiv de sarbatoare, dar si de reculegere spirituala si de pomenire a celor plecati in lumea celor sfinte. In calendarul religios popular,  pe 8 noiembrie,  in ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril se face marea pomenire pentru toti mortii din familie.  Ziua Sf. Arhangheli Mihail si Gavril se serbează fiindca ei iau sufletele oamenilor cand mor.

Sfintii Mihail si Gavriil au grija si de cei in viata! Ei sunt pazitorii oamenilor din clipa in care s-au nascut si pana la moarte si se roaga neincetat bunului Dumnezeu pentru sanatatea acestora.

Despre Arhanghelul Mihail se spune ca acesta poarta cheile Raiului, vegheaza la capataiul celor bolnavi si este un vrednic luptator impotriva diavolului. Arhanghelii Mihail si Gavril sunt pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte.

Ei sunt asistenti la Judecata de apoi purifica constiintele oamenilor si ard pacatele lumesti.

In ziua de 8 noiembrie este interzis cu desavarsire sa lucrezi sau sa faci treburi in casa, in curte sau pe camp. Cine nu se va supune va avea parte de chin in ziua mortii si nu va avea o moarte usoara.

 

 

Citește și:

Mint autoritățile cu privire la pandemie? Marian Vanghelie dă cărțile pe față: "Îi sperie pe români la televizor! O să ne îmbolnăvim cu toții!"

Judecătorii Curții Constituționale, decizie crucială privind definirea identității de gen

Marian Vanghelie, luat la întrebări de Denise Rifai. Fostul edil a spus câți bani a făcut în politică: "Eu fac bani și când dorm!"

Vezi online serialul "Nemilosul Istanbul" subtitrat în limba română - Episodul 12, sezonul 1, marti, 27 octombrie - VIDEO

Doliu la Dinamo! A murit în timp ce clubul e în prag de faliment!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies