Sf. Mihail si Gavriil: Ce este INTERZIS sa faci in aceasta sfanta zi! Cine nu respecta traditia va avea o MOARTE TRAGICA

,

Cu ocazia Sf. Mihail si Gavriil, peste 1.300.000 de romani isi serbeaza onomastica, potrivit statisticilor Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.

Din cele 1.306.537 de persoane care poarta nume sau derivate ale numelor de Mihail si Gavriil, majoritatea sunt barbati (726.294). Cei mai multi poarta numele de Mihai (360.872), Gabriel (237.458), Mihail (54.158), Mihaita (27.197) si Gavril (22.058).  Totodata, se sarbatoresc si Gavrila (8.131), Mihnea (6.786), Gabi (4.047), Mihalache (2.544) si Misu (1.632). Cele mai frecvente prenume ale femeilor sărbătorite în această zi sunt Mihaela (351.150), Gabriela (218.815), Mihaiela (6.595), Gabi (3.5189)

şi Găbiţa (159).

Potrivit traditiei, ziua Sfintilor Mihail si Gavriil reprezinta nu numai un motiv de sarbatoare, dar si de reculegere spirituala si de pomenire a celor plecati in lumea celor sfinte. In calendarul religios popular,  pe 8 noiembrie,  in ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril se face marea pomenire pentru toti mortii din familie.  Ziua Sf. Arhangheli Mihail si Gavril se serbează fiindca ei iau sufletele oamenilor cand mor.

Sfintii Mihail si Gavriil au grija si de cei in viata! Ei sunt pazitorii oamenilor din clipa in care s-au nascut si pana la moarte si se roaga neincetat bunului Dumnezeu pentru sanatatea acestora.

Despre Arhanghelul Mihail se spune ca acesta poarta cheile Raiului, vegheaza la capataiul celor bolnavi si este un vrednic luptator impotriva diavolului. Arhanghelii Mihail si Gavril sunt pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte.

Ei sunt asistenti la Judecata de apoi purifica constiintele oamenilor si ard pacatele lumesti.

In ziua de 8 noiembrie este interzis cu desavarsire sa lucrezi sau sa faci treburi in casa, in curte sau pe camp. Cine nu se va supune va avea parte de chin in ziua mortii si nu va avea o moarte usoara.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Final de excepție la Survivor România în meciul cu Grecia. Recompensa s-a adjudecat! Ce echipă va lua cina la restaurant

Instanța a decis: Polițistul nu te mai poate amenda dacă ai uitat acasă asigurarea RCA

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Momente incendiare la Survivor 2021. România și Grecia se vor duela în premieră într-un meci de excepție. Care este miza jocului?

Adrian Cernea și-a pierdut viața în timpul unui concurs. Mașina sa a fost luată de viitură! Ultimele secunde din viata pilotului, astazi de la ora 18:00, la Stirile Kanal D!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies