Serghei Lavrov: Orice transport de arme care intră în Ucraina va fi considerat o țintă

,

Serghei Lavrov a avertizat vineri, 18 martie, că soldații ruși vor considera transporturile de armament aduse în Ucraina din străinătate drept „ținte legitime”.

Orice transport de arme care intră în Ucraina va fi considerat o țintă „legitimă” pentru Rusia, a spus vineri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, potrivit agenției de presă de stat ruse TASS, citata de  CNN.

Citeste si: Discuția dintre Joe Biden și Xi Jinping s-a încheiat. Președintele chinez: Un război nu este în interesul nimănui

"Orice transport de arme care intră în Ucraina va fi considerat o țintă"

Mai multe state membre NATO au promis ajutor militar Ucrainei, de la drone la rachete antitanc.

„ Am precizat foarte clar că orice convoi care va intra pe teritoriul Ucrainei, despre care vom considera că transportă arme, va deveni o țintă legitimă”, a declarat el la postul de televiziune de stat RT.

Citeste si: Un nor toxic din monoxid de carbon amenință România! Masa de fum otrăvitor s-a format în Ucraina

Ministrul rus Lavrov a susținut că sistemele de apărare antirachetă de fabricație sovietică și rusă, care sunt disponibile în unele țări NATO, nu pot fi transferate în mod legal în țări terțe, potrivit TASS.

Rusia vrea să pună mâna pe toată Europa de Est

Andrei Kozirev, care a ocupat funcția de ministru de externe al Rusiei între 1990 și 1996, a avertizat că scopurile Rusiei includ întreaga Europă de Est, cu intenția de a „ataca, de a face presiuni, de a intimida alte țări, inclusiv membrii NATO”.

Fostul șef al diplomației de la Moscova a mai spus, într-un interviu acordat   Fox News, că  Occidentul și Rusia vor rămâne în contradicție până când „conducătorii ruși vor începe să se comporte în conformitate cu normele internaționale”.

Citeste si: Florin Cîțu, atac dur la adresa lui Putin: "Este un criminal de război"

De asemenea, fostul ministru de externe rus a declarat că Rusia trebuie să revină la „normele internaționale” înainte de a avea loc discuții și relații semnificative.

Andrei Kozirev a spus: „Cred că atunci până când Rusia nu revine la respectarea normelor internaționale, iar suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei fac parte din acele norme, până când va dovedi că este capabilă să respecte drepturile omului, libertatea presei, nu poate există nicio înțelegere, iar sancțiunile ar trebui să rămână”.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Părinții unui bebeluș bolnav refuză să primească sânge de la persoanele care sunt vaccinate. Viața copilului depinde de operație

Australia va construi cel mai puternic radiotelescop din lume/ Ia naștere Square Kilometer Array, o parabolă virtuală mondială de cercetări despre univers

Părinții unui bebeluș bolnav refuză să primească sânge de la persoanele care sunt vaccinate. Viața copilului depinde de operație

LIVE UPDATE Ziua 286 de război în Ucraina. Volodimir Zelenski a vizitat trupele ucrainene din Donbas. Rusia și Ucraina au făcut un nou schimb de prizonieri

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies