Senatorii vor ca soferii prinsi sub influenta alcoolului sa nu-si mai piarda carnetul. Care sunt conditiile

,

In Romania mor, anual, zeci de oameni in accidente rutiere produse din cauza consumului de alcool.

Potrivit unui proiect de modificare legislativa, soferii prinsi la volan sub influneta alcoolului si-ar putea pastra dreptul de a conduce daca sunt de acord sa isi monteze pe masina sistemul „Alcool-Stop”. Acesta este un dispozitiv care trebuie montat la sistemul de demarare al motorului autovehiculului, ce permite pornirea motorului doar in cazul in care nu este semnalata prezenta alcoolului in aerul alveolar expirat de sofer.

Astfel, soferul va fi obligat sa sufle in fiola electronica („Alcool Stop”) cuplata la sistemul electric al motorului. Potrivit specialistilor, initiativa este buna, insa sistemul ar putea fi pacalit daca un pasager perfect treaz sufla in fiola, in locul soferului.

Initiatorii acestui proiect vor si inasprirea actualei legislatii. Acestia propun ca soferii depistati cu o anumita alcoolemie la volan sa poata fi sanctionati cu restrictionarea dreptul de a conduce timp de sase luni ca pedeapsa alternativa la ridicarea carnetului.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Surpriza de proportii in primul consiliu la Survivor Romania 2021! Ce se va intampla cu Georgiana! Daniel Pavel a facut anuntul incredibil!

Premierul a numit patru noi secretari de stat: Unul la Justiție și trei la Finanțe

Cea mai toxică legumă din lume! Românii o folosesc extrem de mult. Atenție maximă

Razboinicii au decis! Pe cine au nominalizat spre eliminare! El este primul concurent nominalizat al saptamanii la Survivor Romania!

Daniel Pavel a facut anuntul in primul consiliu la Survivor Romania 2021! Iata cum se va proceda in fiecare consiliu de nominalizare si in cel de eliminare!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies