SECRETELE lui Nicolae Ceausescu, DEZVALUITE de croitorul sau pentru STIRILE KANAL D!

Este imposibil sa spui 1 Mai fara sa te gandesti catusi de putin la cuplul Ceausescu!

Ce parade, ce festivitati? Chiar si in ziua de azi sunt inca multe lucruri nespuse despre ceea ce se ascundea dincolo de portile inchise ale casei prezidentiale. Echipa stirilor Kanal D a gasit un personaj care a trait sub acelasi acoperis cu cei doi si ne-a mai dezvaluit cateva secrete.

In spatele perfectiunii, in spatele imaginii imaculate pe care Nicolae Ceausescu o afisa la fiecare iesire in public, statea o armata de oameni. Fiecare, cu treburi bine trasate. Unul dintre acestia a fost si domnul Ionel: se ocupa de imbracamintea sefului de stat.

Nu era loc de economie cand venea vorba de garderoba prezidentiala. Cele mai bune tesaturi, cele mai scumpe fire, toate se regaseau in hainele cuplului. Pentru costumele sotilor Ceausescu se foloseau stofe speciale, comandate tocmai din Anglia.

Domnul Ionel n-a fost, insa, un simplu croitor. Vreme de cateva luni, destinul l-a adus sub acelasi acoperis cu mana de fier care conducea tara: Nicolae Ceausescu. A preluat „stafeta” de la un alt „baiat al casei” si…a urmat instructiunile intocmai. Lux, opulenta si confort! Familia Ceausescu era, fara indoiala, un simbol al puterii absolute! Dar stiti vorba aceea: „ce-i al meu, al meu sa fie”? Pe principiul acesta stateau lucrurile si sub acoperisul din Primaverii. In contrast cu viata luxurianta a familiei, personalul din casa nu avea voie sa se atinga nici macar de o felie de paine din bucatarie.

Alaiul din palatul prezidential se deplasa de fiecare data cand ii cerea Ceausescu. De la croitor la bucatar, toata lumea mergea in deplasare si gravita in jurul sau. Nu-i de mirare ca la astfel de insotitori, fostul sef de stat nu mai avea nevoie de nimic de prin locurile in care se ducea. Asa s-a intamplat si intr-una din vizitele sale la Moscova, cand n-a folosit nimic din ceea ce ii pusese la dispozitie omologul sau rus. La fel s-a intamplat si cand Gorbaciov i-a intors vizita, in 1987.

In timp ce Nicolae Ceausescu se impunea prin atitudine, sotia lui, Elena, avea intotdeauna ultimul cuvant. Intransigenta tovarasei punea in pericol chiar si relatia cu baiatul cel mare, Valentin, casatorit la acea veme cu Iordana, fiica generalului Borila. Cu asa temperament, nu-i de mirare ca nici macar Nicolae nu iesea din cuvantul sotiei! Personalitatea ei puternica si multiplele titulaturi au facut ca imaginea „tovarasei academician doctor inginer” sa fie aproape la fel de puternica ca a sotului. Nu stim, insa, cat a studiat Elena Ceausescu si nici unde anume pentru titlurile pe care le-a obtinut pentru ca....

N-a vazut asta, dar a vazut altele! Si domnul Ionel le-a tinut minte pe toate, ca sa le povesteasca mai departe, exact ca in basme: „si am incalecat pe-o sa si v-am spus…povestea!”

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate