Se vor oferi mai multe carduri de energie. Încă 350.000 de români vor putea beneficia de acest ajutor

Author: Bianca Vidoi

Se vor oferi mai multe carduri de energie

Sursa: Facebook Compania Naţională Poşta Română

În momentul de față, cardurile de energie au ajuns la 1,7 milioane de gospodării.

Guvernul a decis suplimentarea cardurilor de energie, astfel încă 350.000

de români vor putea să beneficieze de ajutorul acestora.

Citește și: Mai mulți români vor primi vouchere de energie. Peste 300.000 de români vor fi incluși pe listă

Se vor oferi mai multe carduri de energie

Joi s-a anunțat faptul că încă 350.738 de gospodării vor putea beneficia de cardurile de energie după ce au fost verificate declarațiile pe propria răspundere pe care românii le-au depus.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că acești români vor beneficia de ajutorul pentru plata facturilor în următoarele zile, aceștia alăturându-se celor 1,7 milioane de gospodării ce au primit deja cardurile de energie.

Citește și: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer

Citește și: Tensiune mica: ce cauze sunt si cum trebuie sa actionati

„Odată cu transmiterea înștiințărilor pentru cei care nu sunt eligibili, marcăm o altă etapă importantă în procesul de operaționalizare a măsurii prin care ajutăm românii vulnerabili să achite facturile la utilități. În tot acest timp în care Poșta a emis și distribuit cardurile de energie, au fost colectate peste 450.000 de declarații pe propria răspundere, în baza cărora s-au descoperit alți 350.000 de beneficiari eligibili. Cât de repede, Poșta le va emite și distribui cardul, pentru ca și ei să intre în posesia ajutorului.

De asemenea, dacă printre cei 590.000 de oameni care primesc înștiințare sunt locuințe unde figurează locatari care de fapt nu stau acolo, dar venitul le este luat în calcul, trebuie să știe că pot solicita anchetă socială și li se va clarifica situația. Numărul de call center 0319966 este disponibil și pot solicita acolo mai multe detalii. Mă bucur că toate aceste obstacole sunt depășite cu succes și măsura funcționează așa cum speram.
Corelarea bazelor de date la un asemenea nivel este o premieră pentru noi și era un demers necesar, care ne va ajuta și pentru alte măsuri pe care Guvernul le pregătește în viitor”
, a declarat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Citește și: A scăzut numărul beneficiarilor de carduri sociale. A fost virată o nouă tranșă de bani pentru persoanele cu venituri reduse

590.087 de oameni au fost neeligibili

Poșta Română a emis 590.087 de înștiințări pentru gospodăriile ce nu erau eligibili pentru a primi cardul de energie. Dintre aceștia, 303.678 aveau venituri de peste 2.000 de lei, iar restul de 286.409 aveau un venit mediu pe loc de consum mai mare de 2.000 de lei.

Anunț de ultimă oră pentru milioane de români! Ce se întâmplă cu cardurile de energie în luna septembrie

Persoanele ce beneficiază de cardul de energie sunt: pensionarii cu o vârstă de peste 60 de ani, ce au un venit de sub 2.000 de lei, oamenii ce primesc pensie de invaliditate, cu un venit mai mic de 2.000 de lei, familiile ce primesc alocație de susținere, persoanele cu un handicap grav, accentuat sau mediu, ce primesc un venit de cel mult 2.000 de lei și familiile sau persoanele ce primesc ajutor social, dar care nu au un venit mai mare de 2.000 de lei sunt cei ce vor primi carduri de energie.

Citește și: Vești proaste pentru români! Motivul pentru care peste 250.000 de persoane nu vor mai beneficia de voucherele pentru alimente

Sursa: Facebook Compania Naţională Poşta Românăromaniatv.net

 


Lorena a trecut prin momente aprige de gelozie, după ce Laurențiu i-a făcut complimente Catincăi și s-a apropiat de ea! Iată ce reacții s-au stârnit în Casa iubirii și ce decizie a luat Lorena! „Sunt multe lucruri care trebuie clarificate!”