Se taie alocatiile pentru copii incepand cu 1 ianuarie 2020! Care este conditia pentru a primi in continuare toti banii

Un nou proiect de lege presupune taierea alocatiilor pentru copii incepand cu data de 1 ianuarie 2020.

Mai exact, elevii care au prea multe absente nemotivate nu vor mai primi toti banii de la stat. Astfel, un elev care acumuleaza intr-un semestru intre 10 si 19 absente nemotivate va primi o alocatie micsorata cu 20%.

Daca numarul absentelor nemotivate este mai mare de 20, elevul nu va mai primi deloc alocatie.

De asemenea, ajutoarele sociale acordate familiei elevului vor fi suspendate. Aceasta masura din urma s-a pus deja in practica, iar doar in luna august peste 400 de familii din judetul Vaslui nu au mai primit bani de la stat.

Citeste si: Nelu Tătaru anunță prăpăd în România după prognoza de 2.800 cazuri pe zi. Ce se va întâmpla de pe 16 august - capital.ro

"In luna august a fost suspendata plata alocatiilor de sustinere a familiei pentru un numar de 427 de familii, suma aferenta fiind de 88.741 lei.

"Alocatia pentru sustinerea familiei a fost diminuata de la plata în proportie de 20%, respectiv 50% pentru un numar de 539 de familii cu suma de 25.716 lei.

"Numarul total de absente scolare nemotivate transmise de Inspectoratul Şcolar Judetean catre institutia noastra a fost de 1.869", a declarat Sorin Prepelita, directorul AJPIS Vaslui.

Prin aceasta masura statul incearca sa limiteze abandonul scolar, care a atins cote alarmante in Romania in ultimul an.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies