Se mai pot lua bani de la stat! Autoritățile anunță prelungirea perioadei

,

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat prelungirea perioadei în care se pot depune dosare pentru finanțare nerambursabilă, în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice.


In articol:

Finanţarea nerambursabilă acordată de AFM este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice se prelungeşte până la data de 13 decembrie 2019, a anunțat Administraţia Fondului pentru Mediu – AFM.

Scopul programului îl reprezintă creșterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin producerea de energie electrică din surse regenerabile la locuinţele situate la cel puţin 2 km faţă de reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice şi prin reducerea utilizării combustibililor convenţionali.

Programul se adresează unităţilor administrativ-teritoriale care se regăsesc în lista potenţialilor beneficiari pentru care se pot depune cereri de finanţare, numărul de gospodării şi sumele alocate acestora, publicată pe site-ul AFM.

Se mai pot lua bani de la stat! Autoritățile anunță prelungirea perioadei

Suma alocată sesiunii de finanţare pentru acest an este de 230 milioane lei. Finanţarea nerambursabilă acordată de AFM este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei (inclusiv TVA), pentru fiecare sistem fotovoltaic care deserveşte o gospodărie.

Sumele se acordă eşalonat, în interiorul perioadei de valabilitate a contractului de finanţare şi pe măsura implementării proiectului.

AFM menţionează că, în cadrul unei sesiuni de finanţare, solicitantul poate depune o singură cerere de finanţare pentru o parte sau pentru toate gospodăriile cuprinse în lista potenţialilor beneficiari publicată pe site-ul instituţiei. De asemenea, pentru fiecare gospodărie se poate obţine finanţare o singură dată.

Sursa: capital.ro

 

Citește-ne pe
Citește și:

Locuri de munca bine platite! 9900 de lei pentru romanii care indeplinesc conditiile de angajare

Raed Arafat face anunțul așteptat de toți românii: Când scăpăm de mască

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Se dau bani gratis de la stat: cate 460 lei pe luna! Cum se intra in posesia lor

Salariile cresc in 2020. Domeniile in care se castiga 10.000 de lei pe luna

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies