Se introduce starea de criză în România. Cum se pregătește Guvernul să ne apere țara în contextul războiului ruso-ucrainean

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 07 dec 2022, 08:00

Se introduce starea de criză în România. Cum se pregătește Guvernul să ne apere țara în contextul războiului ruso-ucrainean

Sursa: Facebook Nicolae Ciucă

Guvernul se pregătește să introducă starea de război în România pentru a ne apăra țara.

După ce românii au scăpat de starea de alertă, urmează să avem stare de criză, având în vedere războiul din Ucraina. Guvernul ia măsuri de securitate pentru țară, cu toate că premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că nu va fi cazul de război în România.

Guvernul pregătește introducerea stării de criză în România

Starea de criză nu afectează oamenii, ci reprezintă mai mult o măsură organizatorie pentru instituţii ale statului pe fondul războiului ruso-ucrainean. 

„Prin situaţie de criză în domeniul securităţii şi apărării naţionale se întelege situaţia în care societatea se confruntă cu mari dificultăţi generate de apariţia sau iminenţa apariţiei unuia sau mai multor incidente pe teritoriul naţional, la nivel regional sau internaţional, sau de ameninţări, riscuri sau vulnerabilităţi prin care sunt grav perturbate sau ameninţate condiţiile de viaţă, sănătate şi mediu, proprietatea, stabilitate politică, economică sau socială, ordinea publică, securitatea şi apărarea naţionala, precum şi alte valori constituţionale care impun adoptarea de măsuri de răspuns la criză, prin acţiune unitară a autorităţilor şi instituţiilor statului român, pentru înlaturarea cauzelor,

gestionarea efectelor şi revenirea la starea de normalitate”
, se arată în proiectul de lege.

Citeste si: Prețul combustibililor a luat-o razna! Benzina a sărit de 8 lei litrul! Care este cauza

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Informația a fost afirmatp de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Am ştiinţă, cum este şi normal, urmând astăzi să avem o discuţie cu primul ministru”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia şi nu cred că România va intra într-un conflict armat cu Rusia, dar cu toţii ştim ce se întâmplă în Ucraina şi consider că ceea ce face Vladimir Putin şi la ce instigă să facă poporul rus, în acest moment este inacceptabil în 2022”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Citeste si: Care-i planul de rezervă dacă președintele Ucrainei, Volodemir Zelenski, este ucis de către ruși

„Eu cred că degeaba încearcă să ne facă să ne fie frică, pentru că nu avem de ce să ne fie frică. Existăm măsuri concrete care s-au luat în interiorul Alianţei Nord-Atlantice astfel încât statele de pe frontiera estică a alianţei să beneficieze de măsuri întărite şi consolidate de descurajare şi apărare”, a spus Nicolae Ciucă, despre intenția Rusiei de a speria cetățenii României, pentru a le abate gândul de la ce se

întâmplă, cu adevărat, în Ucraina.

 


Spiritele nu par să se calmeze deloc între Roberta și Sebastian. Deși s-au întâlnit, inițial, pentru a vorbi despre punctul în care se află, în prezent, cei doi au început un nou scandal.