Se intorc ninsorile? Ce temperaturi ne asteapta in urmatoarele ore

Author: Raluca Vitu
vreme

Luni, 11 februarie, temperaturile maxime vor fi apropiate celor inregistrate pe parcursul weekend-ului, ridicate in partea de Sud a tarii.

Se anunta ploi cu posibilitatea aparitiei fenomenului de lapovita, in special in partea de nord a Moldovei si in Transilvania. Pentru cea de-a doua zi a saptamanii, vremea se va incadra in acelasi registru, fiind asteptate precipitatii pe arii mai extinse.

"Pentru saptamana viitoare, daca ne referim la ziua de luni, va ramane destul de calda cu temperaturi de pana la 14 grade Celsius in partea de Sud a tarii, dar se inmultesc precipitatiile, ziua in partea de vest, nord si centru si in restul teritoriului, la munte se inmultesc ninsorile, in partea de sud si sud-est,

adica in Muntenia, Oltenia, Dobrogea si chiar in jumatatea de sud a Moldovei sunt asteptate ploi, iar in rest, in Banat, Maramures, Transilvania, nordul Moldovei sunt prognozate ploi. De luni noapte, ploile se vor transfroma in lapovita si ninsoare. Pe arii destul de extinse, vor fi precipitatii si pe parcursul zilei de marti, in vest, nord, centru si la munte vor fi mai ales ninsori, dar slabe cantitativ in timp ce in sud si sud-est vor fi ploi pe parcursul zilei, iar noaptea pot aparea lapovite si ninsori.
Marti sunt asteptate maxime intre 0 si 8 grade si minime, miercuri dimineata intre -9 si 0 grade, positive in Lunca Dunarii si Dobrogea, mai scazute in estul Transilvaniei"
, a declarat, potrivit MEDIAFAX, Meda Andrei, meteorolog de serviciu in cadrul ANM.

In Capitala, prima zi a saptamanii va aduce temperaturi maxime care vor depasi pragul de 10 grade Celsius.

Marti si miercuri, sunt asteptate precipitatii sub forma de ploaie care vor lua forma unor ninsori slabe cantitativ spre mijlocul saptamanii.

"Luni in Capitala vreme frumoasa pe parcursul zilei, cu 12-13 grade Celsius dupa-amiaza, dupa aceea noaptea de luni spre marti, marti cerul va fi acoperit de nori, va scadea temperatura, la pranz sunt asteptate temperaturi de 5-6 grade iar miercuri dimineata 0, -1 grad Celsius. Marti vor fi precipitatii sub forma de ploaie in Bucuresti, iar marti spre miercuri trecator nu este exclus sa inregistram lapovita si ninsoare", a precizat meteorologul de serviciu.

Citește și: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”

Horoscop chinezesc pentru miercuri, 20 septembrie 2023: Intuiție excelentă și investiții profitabile pentru 3 zodii

Spre finalul saptamanii se anunta o imbunatatire usoara a vremii, precipitatiile se vor mai restrange si temperaturile vor avea valori maxime in general intre 0 si 6 grade, temperaturi normale pentru data din calendar, si minime in general intre -12 si -2 grade, cu valori de -10,-12 grade in centrul tarii si in depresiuni.

 

In Bucuresti temperaturile minime vor fi de -5,  iar cele maxime de 5 grade Celsius pe parcursul zilei.

 


Surpriză de proporții! O nouă concurentă a intrat în Casa iubirii! Julia a mărturisit că a venit pentru că a pus deja ochii pe doi băieți pe care își dorește să ii cunoască mai bine! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!