Se deschid sau nu terasele dupa 15 mai? Decizia oficiala luata de autoritati

,
Terase
Terase

Terase deschise 15 mai: decizia autoritatilor. Ce spune legea despre deschiderea teraselor dupa ce Romania intra in stare de alerta.


In articol:

14 mai este ultima zi in care Romania se afla sub stare de urgenta. Incepand cu data de 15 mai, aceasta va fi inlocuita de starea de alerta; astfel unele restrictii vor disparea, altele insa vor ramane in continuare valabile.

Restaurantele si mall-urile mari vor ramane in continuarea inchise; se pare insa ca terasele beneficiaza de un regim special.

Citeste si: Stare de alerta 15 mai: ce nu avem voie sa facem din 15 mai. LISTA COMPLETA a restrictiilor

Terase deschise 15 mai: ce prevede legea

Terase
Terase

Proiectul de lege a starii de urgenta, adoptat de Parlamentul Romaniei, prevede ca restaurantele sa ramana inchise, intr-o prima faza. Insa un amendament adoptat de senatori modifica aceasta hotarare si permite deschiderea teraselor.

Iata legea adoptata de guvern:

Art 3. Pe durata starii de alerta se poate suspenda activitatea de servire si consum al produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice in spatiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atat in interiorul, cat si la terasele din exteriorul acestora.

Este permisa organizarea activitatilor de preparare a hranei cat si de comercializare a produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice, care nu presupun ramanerea clientilor in spatiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in” si „room-service”, livrare la client, take-away.

Si iata ce prevede amendamentul adoptat de senatori:

Art.3 – (1) Pe durata starii de alerta se poate suspenda consumul produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice in spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atat in interiorul, cat si la terasele

din exteriorul acestora. (2) Pe durata starii de alerta poate fi permisa prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare si bauturilor alcoolice care nu se consuma in spatiile mentionate la alin. (1), cu exceptia teraselor unde se respecta masurile de protectie sanitara.

Citeste si: Raed Arafat, avertisment inainte de incheierea starii de urgenta: ce se poate intampla la vara in Romania

Terase deschise 15 mai: Raed Arafat se opune deschiderii teraselor

Raed Arafat
Raed Arafat

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, se opune deschiderii teraselor si spune ca o decizie finala va fi luata de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

"Trebuie sa vedem cum vom rezolva aceasta problema. Am inteles ca exista locuri unde scrie in lege ca pot deschide- restaurante, terase... Asta inseamna ca CNSSU poate sa spuna „NU!”. Daca e asa, e OK.

Pot, dar NU!

"Deci e clar ca in data de 15 NU! Daca e ceva imperativ si care te obliga la ceva si epidemiologii spun ca nu e bine, acest lucru e normal sa-l mentionam si sa avertizam populatia ca nu e OK. Dar daca scrie „pot” sau „se poate”, ca asta e limbajul, inseamna ca aici avem loc de discutat la CNSSU, la grupul tehnico-stiintific, ca sa rezolvam aceasta problema", a declarat Raed Arafat.

Citeste si: OMS: Noul coronavirus ar putea să fie eradicat niciodată

 

Citește-ne pe
Citește și:

Rezultate Loto 6 din 49 joi, 4 martie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE

Românii au nu mai au limite: O rețea de prostituție româno-columbiană de prostituţie, cu 33 de femei, a fost dezmembrată în Franţa şi Spania

Revoltător! Alex Velea, interzis pe radio! Motivul: Antonia! Este fără precedent această decizie

Bilanț coronavirus 4 martie 2021: Numărul pacienților de la Terapie Intensivă explodează! Câte cazuri noi au fost identificate

Ministerul Sănătății: Elevii vor trebui să poarte mască la orele de sport în sală

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies