Se dau bani în avans de la stat pentru 600 000 de români! Ce condiții trebuie să îndeplinești

Se dau bani în avans de la stat

Se dau bani în avans de la stat. Sunt aproape două miliarde de euro puse în joc de autorități care au stabilit și condițiile care trebuie îndeplinite pentru a debloca toate sumele de bani.

Vești bune pentru sute de mii de români. Chiar ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut anunțul. Aproape 300.000 de dosare au fost procesate până la ora actuală, dintr-un total de 900.000, pentru acordarea subvenţiilor în avans în agricultură.

Citeste si: HOROSCOP. Lidia Fecioru: Secretul prosperităţii financiare pentru fiecare zodie!

Citeste si: HOROSCOP. Lidia Fecioru: Secretul prosperităţii financiare pentru fiecare zodie!

„Subvenţiile le-am dat la timp. Pe data de 16 octombrie, la primul minut al acestei date, la cumpăna nopţii, vom da drumul la subvenţii în agricultură, pentru toţi. Am terminat controalele în teren pe 24 septembrie, deşi data limită era de 1 octombrie.

A fost o muncă extraordinară făcută de funcţionarii de la APIA care au mers în teren zi de zi şi n-au avut odihnă nici la sfârşit de săptămână. Eu nu sunt căutător de greşeli, eu sunt căutător de soluţii, motiv pentru care eu nu fac speculaţii.

Citeste si: FOTO Loredana Groza s-a dezbracat! La 49 de ani, vedeta se mandreste cu un trup de pustoaica

Eu văd greşeala pentru că o descoperă ochiul de specialist şi de acolo plec cu îndreptarea greşelii, nu cu permanentizarea ei sau cu luarea unei măsuri împotriva celui care a greşit. Suntem pregătiţi (pentru acordarea de subvenţii, n.r.) şi, până la ora actuală, am procesat în jur de 300.000 de dosare din aproape 900.000, deci 30%.

Eu sunt organizat ca, până la data de 1 noiembrie, să dăm la 80% dintre fermieri subvenţii, iar până la finalul anului toate subvenţiile, aşa cum am făcut-o de fiecare dată”, a afirmat Daea.

Potrivit datelor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), peste 846.600 cereri unice de plată, pentru o suprafaţă totală de 9,7 milioane hectare au fost depuse până la data de 15 mai, când s-a încheiat campania de primire a cererilor, aferente anului 2019.Faţă de anul trecut, numărul cererilor a scăzut uşor, în timp ce suprafaţa agricolă a crescut cu 194.695,83 hectare, fapt care confirmă tendinţa de comasare a terenurilor, notează APIA.

Citeste si: Se dau bani de la stat pentru bone! Cum faci sa primesti 710 lei lunar

APIA a demarat la 1 iulie controlul la faţa locului pentru 66.323 de fermieri incluşi în eşantionul de control aferent Campaniei 2019. Suprafaţa totală controlată este de 1.936.094,70 hectare, respectiv 1.395.801,18 hectare pentru controlul pe teren prin metoda clasică, iar 566.241,58 hectare pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie.

sursa: capital

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate