Se dau bani! Cine sunt românii care vor primi 90% bani în plus la salariu. Claudiu Năsui a dat vestea

,

PNL și PSD vor înființa o nouă agenție. Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, este nemulțumit de sporul pe care angajații îl vor primi.

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a mențioat într-o postare pe pagina oficială de Facebook, că PNL și PSD vor înființa o nouă agenție, iar angajații vor primi salarii mari, în contextul în care mulți români se află în pragul sărăciei.

Citeste si: Oraşul unde familia fiecărui nou-născut primeşte 1.000 de lei. Ce condiţii trebuie să îndeplinească beneficiarii

Cine sunt românii care vor primi 90% bani în plus la salariu

Claudiu Năsui a postat pe rețeaua socială un mesaj dur cu privire la PNL-PSD. Fostul ministru al Economiei susține că cele două formațiuni politice, care fac parte din coaliția de guvernare, ”înființează noi sinecuri prin lege”.

”În loc să desființeze agenții, PSD-PNL înființează încă una: „Institutul de promovare a vinului românesc.

Și nu doar atât, prin lege au prevăzut un număr minim de posturi și sporuri lunare de 90% din salariu! Iată că pentru ei sunt bani. Doar când vine vorba de reducerea impozitării „nu sunt bani”. În lege se prevede că vor fi minim 7 posturi. Minim. Nu maxim cum ar fi normal. Dacă statul ar vrea să controleze cheltuielile, ar trebui să prevadă un maxim de posturi, nu un număr minim.

Dar cui îi pasă de cheltuieli atât timp cât sunt plătite din taxele și impozitele contribuabililor? În niciun caz celor din PSD și PNL”, notează Claudiu Năsui pe pagina de Facebook.

Citeste si: Cum se compensează facturile de la 1 februarie 2022! Câți bani vor cheltui românii pentru gaze și electricitate

Claudiu Năsui spune că PSD și PNL au promis că scad cheltuielile, însă aceștia înființează agenții noi.

Mai mult, această agenția nu se va autofinanța așa cum au declarat PSD și PNL, subliniind că autofinanțarea este doar ”o găselniță”. 

”Prețurile explodează, milioane de familii se adâncesc în sărăcie, taxele pe muncă sunt enorme, statul ia jumătate din salariu. Dar în loc să scadă drastic cheltuielile, așa cum promiteau în campanie și chiar la învestirea guvernului, acum PSD-PNL înființează agenții noi. Deci cheltuieli noi pentru sinecuri noi.

”O să zică că se va „autofinanța”. Este fals. Aceasta este o găselniță pe care o folosesc faimoasele „institute de cercetare” de stat (structuri disfuncționale făcute doar să toace banul public) și numeroase alte agenții de stat, care zic că se autofinanțează, dar de fapt fie au dreptul de a taxa, fie au fonduri direct tot de la stat prin granturi, subvenții, diverse programe și taxe noi. Tocmai din motivul acesta și ministerul finanțelor a dat un punct de vedere negativ la proiect”, mai notează Claudiu Năsui.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cetățenii din Indonezia protestează după ce parlamentul a aprobat legea care interzice relațiile intime în afara căsătoriei

Presa ucraineană: Racheta căzută la 22 de kilometri de granița României ar fi fost lansată de Ucraina

Cetățenii din Indonezia protestează după ce parlamentul a aprobat legea care interzice relațiile intime în afara căsătoriei

LIVE UPDATE Ziua 286 de război în Ucraina. Un nou atac masiv al Rusiei în Ucraina. Zelenski: "Renunțarea la orice element al securității în fața Rusiei înseamnă un nou...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies