Școlile vor primi de săptămâna viitoare 10 milioane de teste de salivă! Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

,
Covid

Școlile vor primi de săptămâna viitoare 10 milioane de teste de salivă! Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, de săptămâna viitoare, școlile vor primi 10 milioane de teste de salivă.


In articol:

Sorin Cîmpeanu a apreciat reluarea procesului de cumpărare a testelor care sunt necesare „pentru funcționarea în condiții de siguranță sanitara a școlilor și grădinițelor”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste”

Covid

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste”

[Sursa foto: PixaBay]

„Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în scoli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi și angajați din învățământ.

Ministerul Educației, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, a transmis repartizarea pe județe pentru primul lot de teste rapide pe baza de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare (cea de-a doua săptămâna a semestrului 2).

Apreciem deblocarea procesului de achiziție a testelor, atât de necesare pentru funcționarea în condiții de siguranță sanitara a școlilor și grădinițelor”, a transmis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Simulările pentru Bacalaureat și Evaluare Națională 2022 se vor susține cu prezență fizică. Când vor avea loc probele?

Conform Ministerului Educaţiei, până acum au fost livrate 14,5 milioane de teste în unitățile de învățământ.

„Urmează cele 10 milioane în acest weekend. Apoi suntem asigurați ca va fi o aprovizionare ritmică, în corelație cu necesarul”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Scolile ar putea fi inchise din cauza facturilor la energie! Sorin Cîmpeanu: ”Există riscuri de funcţionare dificilă a şcolilor din cauza unor costuri foarte mari ale utilităţilor”

„Dintre cele patru contracte subsecvente, trei au fost semnate astăzi de ambele părți, urmând ca cel de-al patrulea să fie semnat în data de 22.01.2021.

Primele 10.000.000 bucăți teste vor fi recepționate în cursul zilei de mâine, 22.01.2022, urmând ca în cursul aceleiași zile să fie transportate, cu camioanele IGSU, către Inspectoratele Școlare Județene/Municipiul București, conform planului de distribuție elaborat de Ministerul Educației, astfel încât acestea să fie disponibile în unitățile de învățământ în cursul săptămânii viitoare”, a precizat DSU, despre încheierea contractelor subsecvente.

Până ieri, 21 ianuarie, pe teritoriul României au fost raportate 1.983.670 de cazuri de COVID – 19, dintre care 27.903 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. De asemenea, un număr de 1.812.242 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizia Poliţiei în cazul miliardarului prins cu 400 de kilometri pe oră pe o autostradă din Germania. „Nimeni n-a fost în pericol” VIDEO

Elevii care lipsesc de la școală la confirmarea unui caz Covid-19 în clasă pot fi puși absenți. Anunțul ministrului Cîmpeanu

Pe termen lung, refugiaţii ucraineni, care fug de război, îmbogățesc Polonia (Bloomberg)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Breaking news: Când se închid școlile și se trece în online! Guvernul a modificat legislația!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies