Schimbari RADICALE de temperatura! Cum va fi vremea pe 1 martie si 8 martie

,

Estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor pana pe 10 martie 2019, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.


In articol:

Banat

Pana in data de 1 martie media temperaturilor maxime va fi in crestere, de la 5 grade in prima zi, pana la 13 grade.

In data de 2 martie media maximelor termice va scadea cu aproximativ 4 grade, apoi se va incalzi din nou, astfel ca in 5 martie aceasta va atinge 16 grade si va fi mult mai ridicata decat in mod normal la aceasta data. Ulterior, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, nu vor mai fi variatii termice semnificative. Media temperaturilor minime va urma o evolutie relativ asemanatoare. Cel mai frig va fi in primele dimineti, cand
media minimelor termice se va situa in jurul valorii de -5 grade, iar cel mai cald in ultimele, cand media lor va fi de 4 grade. Din data de 1 martie trecator vor fi posibile precipitatii in general slabe cantitativ, aproape in fiecare zi.

Crisana

Vremea se va incalzi pana in data de 1 martie, de la o medie a temperaturilor maxime de 5 grade in prima zi, pana la 11...12 grade si de la o medie a temperaturilor minime de -7...-6 grade la inceput, pana la 2 grade. In urmatoarele doua zile, atat media temperaturilor maxime cat si a temperaturilor minime va scadea cu 3...4

grade. In zilele care vor urma valorile termice vor fi in general in crestere, iar media maximelor va fi intre 12 si 15 grade, iar a minimelor intre 0 si 4 grade. Probabilitatea mai mare de precipitatii, in general slabe si trecatoare, va fi in 1-2 martie, precum si dupa data de 5 martie.

Transilvania

Media temperaturilor maxime va creste de la 3 grade in prima zi, pana la 9...10

grade in data de 1 martie. In urmatoarea zi se va raci cu aproximativ 4 grade, apoi se va incalzi din nou, astfel ca in data de 5 martie media maximelor termice va fi de 13 grade. In zilele
urmatoare nu vor mai fi variatii semnificative. Media temperaturilor minime va fi negativa, dar in crestere treptata, de la -11 grade in prima zi pana in jurul a 0 grade in a doua parte a celei de-a doua saptamani.
Trecator vor fi precipitatii in general slabe cantitativ aproape in fiecare zi, dar mai ales incepand din 1 martie.

Maramures

Pana in data de 5 martie valorile termice vor fi in general in crestere, iar media maximelor va avea variatii intre 4 si 10 grade si a minimelor intre -7 si 0 grade. Ulterior, temperaturile nu vor mai avea variatii importante, media maximelor situandu-se in jurul a 12
grade, iar cea a minimelor va fi de 1...2 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi in crestere dupa data de 28 februarie.

Moldova

In prima saptamana, media temperaturilor maxime va inregistra oscilatii de la un interval la altul, respectiv o scadere pana la 4 grade pe 27 februarie, apoi o crestere in intervalul 28.02-01.03 pana la 10...12 grade si din nou o scadere, spre valori de 5...6 grade, in zilele de 2 si 3 martie. In a doua saptamana, valorile termice diurne vor fi, in general, mai ridicate decat cele specifice perioadei, maximele lor fiind cuprinse, in medie, intre 11 si 14 grade. Pe parcursul celor 2 saptamani, media temperaturilor minime se va situa intre -1 si 3 grade, exceptand noptile din 26 februarie si 3 martie, care vor avea o medie in jur de -3 grade. Vor fi precipitatii slabe in intervalul 26-27 februarie, dar local si in unele zilele ale intervalului 1-10 martie.

Dobrogea

Media temperaturilor maxime va fi de 5...6 grade pana pe 27 februarie, apoi va creste in intervalul 28.02-01.03 pana la 10...11 grade. Va urma o scadere, spre valori de 6...7 grade, in zilele de 2 si 3 martie. In a doua saptamana, valorile termice diurne vor fi, in general, mai ridicate decat cele specifice perioadei, maximele lor fiind cuprinse, in medie, intre 10 si 13 grade. Pe parcursul celor 2 saptamani, media temperaturilor minime se va situa intre 0 si 5 grade, exceptand noptile din 26 februarie si 29 februarie, care vor avea o medie in jur de -2 grade. Vor fi precipitatii slabe in intervalele 26-27 februarie si 2-3 martie, dar local si in unele zilele ale intervalului 4-10 martie.

Muntenia

Pana pe 27 februarie vremea va fi normala termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 6...8 grade, urmand ca in intervalul 28.02-01.03 aceasta sa creasca spre valori de 12...14 grade, iar in zilele de 2 si 3 martie media sa scada la 9 grade. In a doua saptamana, valorile termice diurne vor avea maxime mai ridicate decat cele specifice perioadei, a caror medie se va situa intre 13 si 16 grade. Pe parcursul celor 2 saptamani, media temperaturilor minime va fi cuprinsa intre -3 si 3 grade, exceptand primele 2 nopti, care vor avea o medie a minimelor termice in jurul valorii de -5 grade. Vor fi precipitatii slabe in intervalele 26-27 februarie si 2-3 martie, dar local posibil si in unele zile ale intervalului 6 – 10 martie.

Oltenia

Vremea va deveni normala termic pana pe 27 februarie, cand media temperaturilor maxime va atinge 7 grade. In intervalul 28.02-01.03 aceasta medie va creste spre valori de 13...15 grade, dar va scadea in zilele de 2 si 3 martie la 9 grade. In a doua saptamana, valorile termice diurne vor avea maxime mai ridicate decat cele specifice perioadei, a caror medie se va situa intre 13 si 16 grade. Pe parcursul celor 2 saptamani, media temperaturilor minime va fi cuprinsa intre -3 si 3 grade, exceptand primele doua nopti, care vor avea o
medie a minimelor termice in jurul valorii de -6 grade. Vor fi precipitatii slabe, locale, in unele zile ale intervalului 1 – 10 martie.

La munte

Pe parcursul primei saptamani, media regionala a temperaturilor maxime se va incadra intre -2 grade si 3 grade, iar in cea de-a doua saptamana aceasta medie va depasi norma perioadei, fiind cuprinsa intre 2 si 5 grade. Media temperaturilor minime va fi permanent sub
pragul de inghet, cu valori de la -7 la -3 grade pana pe 3 martie. In saptamana 4- 10 martie, tendinta va fi de usoara crestere, cu medii ale temperaturilor minime intre -5 si -1 grad. Se vor semnala precipitatii in general slabe, mai ales ninsori, in intervalele 26-27 februarie si 1-3 martie, dar local si in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Șomaj tehnic în 2022. Care sunt modificările principale pentru anul acesta

Diagnosticul sever pus de Ladislau Boloni: 'Azi, din păcate, în fotbalul românesc nu găseşti un jucător talentat'

Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Modificări radicale privind buletinele în România. Ce apare pe noile cărți de identitate electronice

De câtă drojdie e nevoie pentru prepararea celei mai bune pâini de casă. Greșeala pe care o fac toate gospodinele

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies