Schimbari majore in scoli: se renunta la Evaluarea Nationala! Anuntul facut de Ecaterina Andronescu

,

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, anunta schimbari importante in sistemul de invatamant.

Potrivit edupedu.ro, oficialul a declarat ca se se intentioneaza modificarea Legii Educatiei in asa fel incat Evaluarea Nationala de la clasa a VIII-a sa fie eliminata.

De asemenea durata invatamantului obligatoriu va fi extinsa cu 3 ani, de la grupa mare pana la clasa a XII-a.

"Este acum la Senat, chiar este pe lista de vot, o lege care stabileste obligativitatea ultimelor doua grupe la gradința – grupa mijlocie si grupa mare – si ultimii doi ani de liceu, incepand din anul 2020.

"Anul acesta va trebui sa pregatim preluarea, la inceput de ciclu si la sfarsit de ciclu, in invațamantul obligatoriu", a declarat ministrul Ecaterina Andronescu.

"Noi am declansat aceste dezbateri publice cu directorii scolilor si-n Bucuresti, si-n alte județe din țara sa incercam sa vedem si care este percepția. Pentru ca acum evaluarea de la clasa a VIII-a este doar o evaluare pentru incheierea gimnaziului si repartizarea elevilor in scoli profesionale, clasice sau duale, si respectiv in licee.

"Clasa a VIII-a nu mai reprezinta sfarsitul invațamantului obligatoriu, cum era in legea 84, de exemplu. Daca invațamantul devine obligatoriu pe 12 clase se justifica evaluari intermediare?

"Ca sa intarim ritmul acesta al invațarii continue, pentru ca el este cel care da si temeinicie invațarii. Toate sunt care, fara indoiala, merita sa le discutam", a mai spus Ecaterina Andronescu.

 

Citește și:

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, se gandeste sa introduca segregarea in scolile romanesti. Reactia unui medic psihiatru

Modificarea care va infuria toti elevii! Ce se intampla cu vacantele

Cutremur in educatie! Se modifica durata vacantelor. La ce sa se astepte elevii

Bilanț coronavirus 21 septembrie 2020: 808 cazuri noi din doar 6.348 de teste! Peste 12% din teste au fost pozitive!

Radio Impuls te provoaca sa castigi o masina! Ce trebuie sa faci? „Casca urechea!”


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies