Scapam de canicula si de ploi torentiale? Cum va fi VREMEA pana pe 7 septembrie

,

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 25 august - 7 septembrie, pentru toate regiunile din tara.

Potrivit Mediafax, estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Banat

Variatiile termice nu vor fi semnificative pe parcursul intervalului de prognoza, valorile de temperatura urmand a se mentine in jurul celor normale pentru aceasta perioada.

Intervalul va debuta cu o usoara crestere termica pana la medii ale maximelor de 26...27 de grade si ale minimelor, spre 15 grade. Astfel de valori se vor mentine, in general, pana la inceputul celei de-a doua saptamani, cand temperatura va incepe sa scada usor si treptat pana la medii ale maximelor de 23...24 de grade si ale minimelor, in jurul a 13 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in a doua saptamana, cu deosebire in intervalul 1 – 4 septembrie. In prima saptamana sansele de ploaie vor fi in general reduse, vremea urmand a se mentine predominant frumoasa, exceptand data de 27 august, cand local vor fi averse.

Crisana

Temperatura aerului nu va avea variatii importante, urmand a se mentine in apropierea mediilor multianuale caracteristice perioadei. In prima saptamana, tendinta temperaturii va fi de crestere, pana la medii ale maximelor in jurul a 26 de grade si ale minimelor, de 12...14

grade. In a doua jumatate a intervalului va exista o scadere lenta a temperaturii aerului pana la valori medii diurne de 22...23 de grade si nocturne in jurul a 12 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata pe parcursul celei de-a doua saptamani, cu deosebire in jurul datei de 2 septembrie. Sanse de ploaie vor fi si la mijlocul primei saptamani de prognoza.

Transilvania

Pana spre sfarsitul primei saptamani, tendinta valorilor termice va fi, in general, de crestere, media maximelor urmand sa se situeze in jurul a 26 de grade. In intervalul 27- 28 august, va avea loc o scadere usoara, de 2...3 grade, la valorile diurne. In a doua saptamana temperatura aerului va marca o scadere usoara si treptata, pana la valori medii diurne in jurul a 22 de grade. Valorile medii minime se vor situa intre 8 si 13 grade pana pe 1 septembrie, iar dupa aceasta data, variatiile vor fi nesemnificative, in jurul a 11 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in intervalul 27- 29 august, dar si in a doua jumatate a intervalului, in special in jurul datei de 2 septembrie cand se vor cumula cantitati de apa mai importante.

Maramures

Valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada. In prima jumatate a intervalului, mediile temperaturilor maxime vor creste de la 23 de grade, pana la 25...26 de grade, valori care se vor inregistra in zilele de 30 si 31 august. In a doua jumatate a intervalului temperatura aerului va scadea spre 22 de grade. Valorile minime vor fi cuprinse, in medie, intre 8 si 13 grade pana pe 1 septembrie, iar dupa aceasta data se va produce o scadere usoara si treptata, pana la medii in jurul a 11 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor se va mentine pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai mare in a doua saptamana, in special in jurul datei de 2 septembrie, cind aversele vor fi mai importante cantitativ.

Moldova

In primele zile ale intervalului, tendinta valorilor termice va fi de crestere, media maximelor urmand sa ajunga la 27...28 de grade. In intervalul 27- 29 august va fi o racorire, iar in a doua saptamana temperaturile maxime se vor situa intre 23...26 de grade. Valorile medii nocturne se vor incadra intre 11 si 15 grade, pana pe 1 septembrie. Dupa aceasta data, variatiile vor fi nesemnificative, iar minimele se vor mentine in jurul a 14 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in a doua jumatate a intervalului, in special in intervalul 2 – 5 septembrie. Ploi slabe vor fi posibile si in prima saptamana, in jurul datei de 27 august.

Dobrogea

Variatiile termice vor fi nesemnificative in special in a doua jumatate a intervalului, iar valorile se vor mentine apropiate de cele normale ale perioadei. In prima saptamana, media maximelor va avea valori de la 25...26 de grade, pana la aproximativ 28 de grade care se vor inregistra in jurul datei de 27 august. In a doua saptamana, vor fi variatii usoare, astfel ca media temperaturilor diurne va fi in jurul a 27 de grade. La sfarsitul intervalului se anticipeaza o scadere usoara a temperaturii aerului pana spre 25 de grade. Evolutia temperaturilor minime va fi asemanatoare cu cea a maximelor, iar media valorilor nocturne se va situa, in general, in jurul a 17 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in jurul datei de 2 septembrie, iar in rest se va mentine scazuta.

Muntenia

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normele climatologice ale perioadei. Vor exista usoare variatii ale temperaturii aerului in special in prima saptamana, cand media maximelor va avea valori de la 26...28 de grade, pana la aproximativ 31 de grade care se vor inregistra in jurul datei de 27 august. In a doua saptamana, media valorilor diurne va fi de 27...28 de grade, iar spre sfarsitul intervalului se anticipeaza o scadere usoara a temperaturii aerului pana spre 25 de grade. Temperaturile minime vor avea usoare variatii pe parcursul intervalului, dar media valorilor nocturne se va situa, in general, in jurul a 15 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi usor mai ridicata in jurul datei de 28 august si dupa data de 2 septembrie, iar in rest se va mentine scazuta.

Oltenia

Temperatura aerului va avea variatii usoare de la o zi la alta, iar valorile se vor mentine apropiate de mediile climatologice ale perioadei. In prima saptamana, media maximelor va avea valori intre 26 si 29 de grade, iar in a doua parte a intervalului vor fi variatii nesemnificative, astfel ca media valorilor diurne se va situa in jurul a 26 de grade. Spre sfarsitul celei de a doua saptamani se anticipeaza o scadere usoara a temperaturii aerului pana spre 24 de grade. Evolutia temperaturilor minime va fi asemanatoare cu cea a maximelor, iar media valorilor nocturne se va situa, in general, in jurul a 15 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in intervalul 2 – 4 septembrie, iar in rest se va mentine scazuta, mai ales in prima saptamana.

La munte

In primele doua zile valorile termice vor marca o crestere usoara, iar apoi, pe tot parcursul intervalului, variatiile vor fi nesemnificative, astfel ca media maximelor va fi de 16...18 grade. Primele doua nopti ale intervalului se vor mentine mai racoroase, cu o medie a temperaturilor minime in jurul valorii de 6 grade. In restul intervalului, dupa o usoara crestere termica, media valorilor nocturne va fi de 8...10 grade.

Probabilitatea pentru ploi, in general slabe cantitativ, va fi mai mare in zilele de 27 si 28 august si dupa data de 1 septembrie. In restul intervalului, conditiile de ploaie se mentin reduse.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cum poți să ajungi la Chilia lui Daniil Sihastrul. Este loc de pelerinaj pentru credincioșii români

VIDEO Bătaie în Parlamentul Turciei: politician lovit în cap de colegul lui Recep Erdogan; a fost internat la terapie intensivă

Cum poți să ajungi la Chilia lui Daniil Sihastrul. Este loc de pelerinaj pentru credincioșii români

Calendar creștin ortodox decembrie 2022. Ce sărbători importante sunt în decembrie și în ce zi se ține post aspru pentru iertarea păcatelor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies