SASE ORE, atat le-a luat salvatorilor sa ajunga la victimele accidentului aviatic! Ce explicatii dau autoritatile

,

Mai mult de 6 ore a durat pana cand salvatorii au reusit sa ajunga la victime. De ce atat de mult? Deocamdata nimeni nu poate da un raspuns.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale a fost responsabil cu localizarea epavei. Practic, specialistii de acolo ar fi trebuit sa capteze semnalul telefoanelor mobile ale victimelor si sa transmita mai departe coordonatele. Adica celor care conduceau operatiunile de salvare, in speta Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Autoritatile centrale au deschis deja o ancheta pentru a afla adevarul.Intre timp, STS a precizat printr-un comunicat ca : „Localizarea (...) s-a realizat potrivit prevederilor legale, pe baza informatiilor furnizate de operatorii de comunicatii mobile odata cu primirea primului apel la 112, respectiv la nivelul sectorului celulei din care a fost generat acesta si a fost pusa la dispozitia institutiilor care au participat la operatiunea de cautare si salvare"”

Problema intarzierii operatiunilor de salvare a ajuns si pe masa Guvernului. Dincolo de localizare, ramane si problema duratei operatiunilor de salvare. De la primul telefon care a anuntat accidentul la 112, de la ora 16 si 16 minute, pana cand au ajuns salvatorii a durat 5 ore si jumatate. Practic, primii salvatori care au ajuns la locul prabusirii avionului au fost niste padurari, nu oamenii specializati din structurile pregatite pentru astfel de situatii. In total, aproape 6 ore au stat victimele in frig asteptandu-i pe salvatori. Unii erau in situatie extrem de grava iar frigul le-a facut-o si mai severa.

O alta informatie socanta vine de la vicepremierul Liviu Dragnea: „am înteles ca pilotul Iovan, Dumnezeu sa-l ierte, a anuntat în mai multe randuri ca exista un risc permanent cu acest avion”.

Pilotul Adrian Iovan s-a stins la un moment dat din cauza ranilor. El ramasese incarcerat in epava. De asemenea, o studenta in anul V la Medicina era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severa si nu a mai putut fi salvata.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 22 ianuarie. Vremea continuă să se încălzească! Temperaturi de primăvară

INTERVIU Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române: 'Un proiect de țară ar trebui bazat pe educație și sănătate, așezate pe valori creștine'

Boala gravă cu care a fost diagnosticată Paula Chirilă, colega lui Dan Capatos de emisiune! A fost luată cu salvarea de la Antena Stars

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 20 ianuarie. Vremea se încălzește!

Arafat anunță că se pot vaccina în etapa a doua și persoanele care nu se încadrează în criterii! Care este singura cerință

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies