Sărbătoare mare pentru creştini! Cui trebuie să-i spui ''La mulţi ani'' pe 3 februarie!

Ziua de 3 februarie reprezintă un motiv de bucurie pentru fiecare bun creştin.


In articol:

Cui trebuie să-i spui ''La mulţi ani'' pe 3 februarie

Anual, la această dată, în calendarul ortodox sunt prăznuiţi mai mulţi Sfinţi importanţi, despre care fiecare credincios trebuie să ştie.

În fiecare an, pe data de 3 februarie sunt sărbătoriţi mai mulţi Sfinţi importanţi. Aceştia sunt: Sfântul Simeon, Sfâna proorociţă Ana, Sfântul Adrian, Sfântul Evul, Sfântul Vlasie Bouarul, Sfântul Azaria, Sfântul Pavel, Sfântul Simon şi Sfântul Claudiu.

Citeste si: Calendar ortodox. Cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Eftimie cel Mare, pentru mantuire si apararea de vrasmasi

Sfânta proorociţă Ana Sfânta proorociţă

Ana era din neamul lui Aşer şi fiica lui Fanuil. Aceasta a rămas văduvă, după ce soţul ei cu care a trăit timp de şapte ani a murit. Atunci, ea a rămas la Templu şi L-a slujit pe Dumnezeu prin post şi rugăciune. La patruzeci de zile de la naşterea Domnului în trup, Sfânta Ana l-a văzut la Templu şi a proorocit despre El mai departe, către ceilalţi: "Acest prunc este Domnul, Cel ce a întărit cerul şi pământul; Acesta este Hristos, despre Care au proorocit toţi proorocii. Deci, făcându-se acestora astăzi pomenire, însemnăm şi propovăduim pogorârea şi iubirea de oameni pe care a făcut-o pentru noi Dumnezeu".

Citeste si: Rugăciune către Maica Domnului. Desface nodurile și farmecele

Rugăciune către Sfântul Mucenic Vlasie

"Nu îmi este nădejde sfinte de nu-mi vei ajuta tu, nu aflu milă de nu-l vei face milostiv mie pe Cel ce te-a sfinţit pe tine. Nu am lucru bun, ci numai nădejde că tu te rogi pentru mine şi pentru aceea sfinte nădăjduindu-mă spre ruga ta şi milostivirea lui Dumnezeu nu mă voi teme de cei ce caută să-mi facă rău, spre tine Doamne Dumnezeule să vin mereu îmi dă. Amin!", este rugăciunea pe care trebuie să o rostim în această zi.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate