Sarbatoare mare astazi la romani! Tine minte rugaciunea asta puternica si rosteste-o pentru binele copiilor tai!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 06 dec 2017, 17:57

Crestinii ortodocsi il sarbatoresc astazi, 6 decembrie pe Sfantul Ierarh Nicolae.

Sfantul Nicolae, unul dintre cei mai populari sfinti din calendar, este praznuit la 6 decembrie. De origine greceasca (Nikolaos), numele este format din doua cuvinte: nike, „victorie“ (de la nikao, „a invinge“), si laos, „popor“, putandu-se talmaci prin „obsteasca biruinta“.

"Bunule pastor si de Dumnezeu înteleptite învatator, Ierarhe al lui Hristos, Nicolae! Auzi-ne pe noi, pacatosii (numele), care ne rugam tie si chemam în ajutor mijlocirea ta grabnica: vezi-ne pe noi, neputinciosii, care din toate partile suntem vanati, de tot binele suntem lipsiti si cu mintea suntem întunecati din pricina putinatatii de suflet: grabeste, bineplacutule al lui Dumnezeu, si nu ne lasa pe noi sa ramanem în robia pacatului, ca sa nu se bucure vrajmasii nostri si sa nu murim în lucrurile noastre cele viclene.

Roaga-L pentru noi, nevrednicii, pe Facatorul si Stapanul nostru, înaintea Caruia stai dimpreuna cu cetele netrupesti; milostiv fa-L catre noi pe Dumnezeul nostru si în viata de acum, si în veacul ce va sa fie, ca sa nu ne rasplateasca noua dupa faptele noastre si dupa necuratia inimilor noastre, ci sa ne dea noua dupa bunatatea Sa.

Ca spre solirea Ta nadajduind, cu ajutorul tau ne laudam, ocrotirea ta în ajutor o chemam si, cazand la sfanta icoana ta, cerem ajutor: izbaveste-ne pe noi, bineplacute al lui Hristos, de relele care se abat asupra noastra si potoleste valurile patimilor si nevoilor ce se ridica asupra-ne, ca pentru sfintele tale rugaciuni sa nu ne cuprinda pe noi necazul si sa nu ne cufundam în adancul pacatelor si în mocirla
patimilor noastre. Roaga-L, Ierarhe Nicolae, pe Hristos Dumnezeul nostru, ca sa ne dea viata pasnica si iertarea pacatelor, sufletelor noastre mantuire si mare mila, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin." 

 

Taguri:

Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies