Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Incursiune uimitoare la Iași

Author: Diana Tilă
Actualizat: 10 mar 2023, 11:27
Foto(6)

”ROventura” ne invită să aflăm povestea noului Iași, Capitala Moldovei, loc în care se petrec atâtea lucruri demne de povestit.

Fostă capitală a Regatului României, al doilea cel mai mare oraș al țării și mândră capitală a Moldovei, Iașiul uimește prin dinamismul cu care se dezvoltă și cucerește prin comorile sale culturale.

Citește și: Emisiunea “ROventura, distincția de Excelență, în cadrul Galei Premiilor Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Incursiune uimitoare la Iași

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, ”ROventura” ne invită să aflăm povestea noului Iași, Capitala Moldovei, loc în care se petrec atâtea lucruri demne de povestit.

Aflăm, împreună cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, de ce Iașul este destinația anului 2022 în România, dar și de ce se identifică drept un oraș al creatorilor, ce vor să-și marcheze locul în sarabanda istoriei.

Pentru început, mergem să descoperim, prin intermediul ”ROventura”, aerul cosmopolit al centrului universitar din zilele noastre. Frumusețea acestui oraș romantic împletește, ca niciunde, istoria și cultura, identitatea națională și parfumul celor mai frumoși ani, pe care vechiul târg moldav încă îl respiră.

O plimbare prin inima orașului ne ajută să cunoștem ritmul în care trăiește acest oraș, dar și să ne imaginăm cum vibra el odată.

Leagăn al Unirii dar și al amintirilor vii, oraşul îi surprinde pe toți cei care vin să-i afle povestea.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Pe urmele lui Jules Verne, în Țara Hațegului

Muzeul Poeziei, Muzeul Literaturii Române, Muzeul Teatrului Evreiesc în Romania și, nu în ultimul rând, Muzeul Copilăriei în Comunism,  fiecare dintre aceste expoziții unice promite câte o experiență specială, așa

că ne vom bucura de ele pe rând.

Citește și: Toți au felicitat-o pe Theo Rose! Se întâmplă cu două luni înainte să nască

Nelipsită va fi și experiența culinară, din bucatele unice din regiunea Moldovei, un spectacol în sine, prilej de răsfăț și creator de stare de bine.

Nu ratati sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Cine este românul care a murit pe autostrada Sebeș-Deva. Andrei era șofer de TIR și avea doi copii

 

Credit foto: BLC Media

 


Un nou episod al serialului turcesc „ Prețul Fericirii” este difuzat la Kanal D miercuri, 29 martie 2023, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.