Salata de vinete
Cost estimativ: 20 lei pentru 10 persoane
Ingrediente
3 kg vinete
1 l ulei
Sare, piper
O ceapa
Mod de preparare
Se coc vinetele la foc deschis sau chiar in cuptor pe functia grill.
Se presara cu sare, apoi se pun intr-un bol cu capac sa se inabusasca si sa se decojasca cu grija.
Se pun vinetele decojite intr-o sita de plastic sau in tifon si se scurg de excesul de zeama, apoi se toaca cu un cutit de plastic/ lemn sau cu o spatula.
Se asezoneaza cu sare si piper si se freaca cu ulei pana cand ajung la gustul dorit, apoi se adauga ceapa data prin razatoare sau tocata foarte marunt.
Se serveste cu paine prajita si rosii proaspete.
Ingrediente
3 kg vinete
1 l ulei
Sare, piper
O ceapa
Mod de preparare
Se coc vinetele la foc deschis sau chiar in cuptor pe functia grill.
Se presara cu sare, apoi se pun intr-un bol cu capac sa se inabusasca si sa se decojasca cu grija.
Se pun vinetele decojite intr-o sita de plastic sau in tifon si se scurg de excesul de zeama, apoi se toaca cu un cutit de plastic/ lemn sau cu o spatula.
Se asezoneaza cu sare si piper si se freaca cu ulei pana cand ajung la gustul dorit, apoi se adauga ceapa data prin razatoare sau tocata foarte marunt.
Se serveste cu paine prajita si rosii proaspete.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”