Sabotaj pe conductele rusesti Nordstream

,
Sabotaj pe conductele rusesti Nordstream

Sabotaj pe conductele rusesti Nordstream

[Sursa foto: PixaBay]

Trei scurgeri pe conductele Nord Stream. Sabotaj rusesc? Cel mai probabil raspuns!

Trei scurgeri pe conductele Nord Stream. Sabotaj rusesc? Cel mai probabil raspuns! Trei scurgeri au fost descoperite pe gazoductele Nord Stream 1 și 2. Acest lucru nu afectează alimentarea cu gaz.

Cauza este încă neclară, dar există suspiciuni că este vorba de sabotaj. Autoritățile daneze au descoperit în total trei scurgeri la gazoductele Nord Stream 1 și 2. Există două scurgeri la Nord Stream 1 la nord-est de insula Bornholm din Marea Baltică și una la Nord Stream 2 la sud-est de insulă, a precizat autoritatea daneză pentru energie. În cazul Nord Stream 1, o scurgere a avut loc în apele daneze și cealaltă în apele suedeze, în timp ce scurgerea Nord Stream 2 a avut loc în apele daneze. Operatorul gazoductului a raportat, de asemenea, că au fost descoperite mai multe scurgeri într-o singură zi. În total, au avut loc trei incidente fără precedent, a precizat Nord Stream AG. Nu este clar când va începe să funcționeze din nou sistemul.

Rusii nu ofera motive oficiale

Rupturile în conductele de gaz sunt foarte rare. Din cauza incidentelor, autoritatea a cerut companiei de stat Energinet să fie deosebit de atentă în ceea ce privește siguranța instalațiilor sale.

Rupturile în conductele de gaz sunt extrem de rare, motiv pentru care exista așa-numitul nivel de pregătire în sectorul gazelor și energiei electrice la al doilea cel mai înalt nivel "portocaliu", a scris autoritatea energetică. Acesta a solicitat "un nivel mai ridicat de vigilență în sectoarele energiei electrice și gazelor naturale". Energinet este responsabilă pentru funcționarea generală a sistemului de electricitate și de gaze din Danemarca. Deoarece niciuna dintre conductele de gaze nu a fost în funcțiune, niciunul dintre incidente nu are în prezent vreo semnificație pentru aprovizionarea cu gaze în Europa și Danemarca. Luni, a fost raportată inițial o scădere bruscă a presiunii în conducta Nord Stream 2, care a fost finalizată, dar nu a fost pusă în funcțiune. Autoritățile daneze și operatorul conductei au explicat ulterior că acest lucru s-a datorat unei scurgeri de gaz în apropierea insulei Bornholm. Danemarca a vorbit despre o scurgere "periculoasă" și a închis zona pentru navigație. Ulterior, a fost raportată și o scădere bruscă a presiunii la Nord Stream 1. Inițial, nu a fost prezentat un motiv pentru acest lucru.

Sabotaj pe conductele rusesti Nordstream

Sabotaj pe conductele rusesti Nordstream

[Sursa foto: PixaBay]

Kremlin ca de obicei se victimizeaza

Oficialii nu au oferit încă informații despre posibila cauză a avariilor. Agenția de știri dupa a aflat de la cercurile de securitate că există indicii de sabotaj. Dacă ar fi fost un atac, numai un actor statal ar fi putut fi luat în considerare, având în vedere complexitatea tehnică. Anterior, ziarul berlinez "Tagesspiegel" a relatat. "Nu mai există niciun scenariu în imaginația noastră că nu este vorba de un atac țintit", a declarat ziarul citat de sursa sa. Deputatul Partidului Verde din Bundestag Jürgen Trittin a presupus, de asemenea, o "tulburare violentă". "Nu participăm la speculații", a declarat Ministerul Federal al Economiei și Tehnologiei, referindu-se la autoritățile de securitate. "Kremlinul "extrem de îngrijorat". De asemenea, Rusia nu exclude sabotajul ca fiind un motiv posibil. "Acum nu poate fi exclusă nicio variantă", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat dacă sabotajul ar putea fi motivul scăderii presiunii. "În mod evident, există o distrugere a conductei. Și care este motivul- nu există nicio variantă care să poată fi exclusă până când nu apar rezultatele investigațiilor", a declarat Peskov, potrivit agenției ruse de știri Interfax. Kremlinul este "extrem de îngrijorat" de scăderea presiunii în conductele Nord Stream 1 și 2 din Marea Baltică, a spus el, adăugând că vestea este alarmantă. Deteriorarea conductelor va trebui să fie investigată. "Este o situație absolut fără precedent, care trebuie clarificată rapid", a declarat Peskov.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Industria 4.0: Un institut caută riscuri de criminalitate cibernetică!

Final de poveste: Huracán Sterrato va fi ultimul 'supercar' Lamborghini cu propulsie exclusiv pe benzină

Industria 4.0: Un institut caută riscuri de criminalitate cibernetică!

6500 oameni au murit pentru Cupa Mondiala din Qatar! Chiar asa e?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies