SABBAGH IN ACTIUNE: Cum e viata familiei de refugiati din Siria

I-am salvat din iadul sirian, dar oare cum s-or descurca in Romania noastra aflata ba in tranzitie, ba in criza?

Cu acest gand am plecat sa vizitez familia mixta romano-siriana adusa acasa cu atatea eforturi acum o luna. Pentru ca asta e datoria unui jurnalist sa-si urmareasca subiectele pana la capat.

A trecut o luna de cand am reusit sa aducem acasa familia de refugiati din Siria. Am pornit asadar din nou la drum spre satul din Giurgiu in care locuiesc acum.

O sa mergem la ei sa vedem daca au reusit sa se integreze, cum se simt in Romania. Sunt tare curios daca fetita a invatat limba romana.

Oamenii acestia au scapat dintr-un iad, dar nici in Romania viata nu este usoara. Trebuie sa-ti gasesti loc de munca, trebuie sa-ti intretii familia, practic, sa o iei de la zero. Stim ca o duc greu, ca nu au niciun venit! Cu ajutorul unor oameni cu suflet, am pus in portbagajul masinii cateva pungi pline cu alimente. Nu am uitat nici de cei mici. Ne-am anuntat vizita, asa ca parintii si micuta Samira ne asteptau bucurosi in fata portii.

Samira si parintii ei nu se asteptau sa venim cu daruri. O duc greu, dar niciodata nu mi-au spus ca ar avea nevoie de ceva. Au atat de mult bun-simt!

Abia asteptam s-o revad pe fetita cu cei mai frumosi ochi din lume. Imi aminteste mereu de micuta mea Yasmi.

Nu e usor sa iei viata de la capat, mai ales cand ani in sir ai trait un cosmar. Din Siria au venit cu doar patru geamantane si nici viata din Romania nu-i deloc usoara. Capul familiei e, insa, optimist. Si-a facut planuri mari si e decis sa le duca la bun sfarsit. Trecutul il urmareste inca. Nu poate uita cum toata munca lui de-o viata s-a risipit.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate